Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΙΕΑ: Νέο ηλεκτρονικό εργαλείο για την παρακολούθηση των παγκόσμιων εκπομπών μεθανίου

ΙΕΑ: Νέο ηλεκτρονικό εργαλείο για την παρακολούθηση των παγκόσμιων εκπομπών μεθανίου
Η συγκέντρωση του μεθανίου στην ατμόσφαιρα είναι σήμερα περίπου δυόμισι φορές μεγαλύτερη από τα προβιομηχανικά επίπεδα και αυξάνεται σταθερά
Στην εισαγωγή νέου ηλεκτρονικού εργαλείου για την παρακολούθηση των παγκόσμιων εκπομπών μεθανίου σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, προχώρησε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).
Εκτός από την εμφάνιση των σημερινών επιπέδων εκπομπών, το εργαλείο καθορίζει επίσης τις μειώσεις που είναι δυνατές χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα τεχνολογία.
Η συγκέντρωση του μεθανίου στην ατμόσφαιρα είναι σήμερα περίπου δυόμισι φορές μεγαλύτερη από τα προβιομηχανικά επίπεδα και αυξάνεται σταθερά, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό, προειδοποιώντας πως: «Αυτή η άνοδος έχει σημαντικές επιπτώσεις στην αλλαγή του κλίματος, καθώς το μεθάνιο είναι ένα ισχυρό αέριο θερμοκηπίου».
Σύμφωνα με την ανάλυση, οι παγκόσμιες εκπομπές μεθανίου από τους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου θα μπορούσαν να μειωθούν σχεδόν κατά το ήμισυ χωρίς καθαρό κόστος, με τον Fatih Birol να υπογραμμίζει πως: «Η άμεση εξάλειψη των εκπομπών από περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν παγκοσμίως, θα είχαν σημαντικά μακροπρόθεσμα οφέλη για το κλίμα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης