Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

“Upgrade” για τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο

“Upgrade” για τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο
H κυβέρνηση σκοπεύει να προωθήσει την χρήση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων εντός της χώρας, έχοντας στην ατζέντα της, αρκετές πρακτικές επιλογές
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε την Δευτέρα (15/7) το καινούργιο της σχέδιο το οποίο θα αφορά την εγκατάσταση καινούργιων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στις νεόδμητες κατοικίες του κράτους, όπως μεταδίδει το cnbc.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση σκοπεύει να προωθήσει την χρήση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων εντός της χώρας, έχοντας στην ατζέντα της, αρκετές πρακτικές επιλογές.
Μια εξ’ αυτών αφορά όλα τα νεόδμητα σπίτια που θα περιέχουν αποκλειστικούς χώρους στάθμευσης με καινούργια σημεία φόρτισης, έτσι ώστε να καταστεί η φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μια άνετη και καθόλου χρονοβόρα διαδικασία.
Επίσης, ο Γραμματέας Μεταφορών Chris Grayling δήλωσε ότι: «Υπάρχει διάθεση για καθαρότερες και πιο πράσινες μεταφορές. Η χρέωση στο σπίτι παρέχει μια πιο βολική και χαμηλού κόστους επιλογή για τους καταναλωτές» προσθέτοντας ότι: «Μπορείτε δηλαδή απλά να συνδέσετε το αυτοκίνητό σας για να φορτίσετε κατά την διάρκεια της νύχτας όπως θα κάνατε και με το κινητό σας».
Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επιχορήγηση ύψους μέχρι £ 500 για την εγκατάσταση ενός σημείου φόρτισης στην κατοικία τους.
Παρόλο που τα ηλεκτρικά αμάξια έχουν φτάσει σε ένα διεθνές επίπεδο ως η πρώτη επιλογή για τους καταναλωτές, ακόμα αντιμετωπίζουν αρκετές προκλήσεις, κυρίως όσον αφορά τις αντιλήψεις γύρω από την εμβέλεια και τον τομέα της χρέωσης.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημείωσαν 1,98 εκατομμύρια το 2018, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA), με το παγκόσμιο αποθεματικό να φτάνει τα 5,12 εκατομμύρια. Η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Κίνας είναι η μεγαλύτερη στον πλανήτη, με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να ακολουθούν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης