Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Blοomberg: Από την ηλιακή και αιολική ενέργεια θα παράγεται το ήμισυ της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας

tags :
Blοomberg: Από την ηλιακή και αιολική ενέργεια θα παράγεται το ήμισυ της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας
Το 92% της ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης θα παράγεται από τις ΑΠΕ ως το 2050
Τις προοπτικές της ενέργειας τα προσεχή χρόνια αναλύει σε έκθεσή του το Bloomberg, υπογραμμίζοντας ότι τα φωτοβολταϊκά, οι ανεμογεννήτριες και οι μπαταρίες συνεχίζουν να μειώνουν τα κόστη τους σε σημαντικό βαθμό.
Η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια αναμένεται να αυξηθεί κατά 62%, με αποτέλεσμα η δυναμικότητα παραγωγής θα τριπλασιαστεί σχεδόν μέχρι το 2050.
Ενώ οι επιλογές ηλιακής ενέργειας του 7% της τρέχουσας γενιάς προβλέπεται να φθάσουν το 48%, τα ποσοστά υδροηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και πυρηνικής ενέργειας είναι περίπου επίπεδα. Αντίθετα, ο ρόλος του άνθρακα στο ενεργειακό μίγμα μειώνεται από το σημερινό 37% σε 12%, ενώ το πετρέλαιο ως πηγή ενέργειας εξαλείφεται, αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση.
Η ενέργεια και η ηλιακή ενέργεια αποτελούν το 80% του συνδυασμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε πολλές χώρες του αιώνα, με τη βοήθεια μπαταριών.
Παράλληλα, το 92% της ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης θα παράγεται από τις ΑΠΕ ως το 2050. Τα κύρια πλεονεκτήματα της Δυτικής Ευρώπης ειδικότερα βρίσκονται στο δρόμο για τη μείωση του άνθρακα των δικτύων τιμολόγησης του άνθρακα και ισχυρή πολιτική στήριξη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με την αφθονία του φθηνού φυσικού αερίου, και η Κίνα, με το σύγχρονο στόλο ανθρακούχων φυτών, συνεχίζουν να επιβραδύνονται.
Η Κίνα πιστεύει ότι οι εκπομπές της στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθούν το 2026 και στη συνέχεια θα μειωθούν περισσότερο στα μέσα της επόμενης εικοσαετίας. Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ασία θα υπερδιπλασιαστεί μέχρι το 2050.
Τέλος, οι προοπτικές για παγκόσμιες εκπομπές και αυξήσεις της θερμοκρασίας είναι ανάμεικτες, ενώ η συσσώρευση ηλιακής, αιολικής ενέργειας και μπαταριών είναι συμβατή με τους στόχους του 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης