Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Ισραήλ: Δύο κοινοπραξίες υπέβαλλαν προσφορά για την υπεράκτια έρευνα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

tags :
Ισραήλ: Δύο κοινοπραξίες υπέβαλλαν προσφορά για την υπεράκτια έρευνα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο
Η πρώτη αποτελείται από τις Βρετανικές Cairn Energy, SOCO International και την ισραηλινή Ratio Oil και η δεύτερη κοινοπραξία περιελάμβανε τις Energean και Israel Opportunity
Το Ισραήλ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 15/7/2019 ότι έχει λάβει προσφορές από δύο ομάδες εταιρειών για την έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ακτές του στη Μεσόγειο, οι οποίες δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες για ισχυρότερο ενδιαφέρον από μεγάλες επιχειρήσεις ενέργειας στην τελευταία δημοπρασία.
Σύμφωνα με το Reuters το Ισραηλινό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι η νέα δραστηριότητα θα βοηθήσει στη θέση της χώρας ως περιφερειακού ενεργειακού κόμβου. Αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα μετά από έναν απογοητευτικό γύρο δύο χρόνια νωρίτερα όταν, πάλι, μόλις δύο ομάδες έβαλαν προσφορές.
Η πρώτη ομάδα του τρέχοντος γύρου αποτελείται από τις Βρετανικές Cairn Energy, SOCO International και την ισραηλινή Ratio Oil.
Η δεύτερη κοινοπραξία περιελάμβανε τις Energean και Israel Opportunity. Μαζί προσφέρθηκαν να πάρουν 12 από τα 19 διαθέσιμα μπλοκ.
Το Ισραήλ ανακάλυψε το 2009 ότι είχε μεγάλες αποθέματα φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, μετατρέποντάς το σε εξαγωγέα ενέργειας από εισαγωγέα και ελπίζει να προσελκύσει μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου για να λειτουργήσουν στα ύδατά του.
Ο υπουργός Ενέργειας Yuval Steinitz ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι η βραζιλιάνικη Petrobras αναμένεται να συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Το Reuters ανέφερε ότι η Exxon Mobil, σε μια σημαντική μετατόπιση πολιτικής, εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής προσφορών στη δημοπρασία.
Αντ 'αυτού, το Ισραήλ βασίζεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για να αναπτύξει τα ανοικτά του φρέατια. Η Noble Energy με έδρα το Τέξας είναι ο φορέας εκμετάλλευσης δύο μεγάλων έργων και η Energean έχει ήδη επιχειρήσεις στο Ισραήλ.
Δεν ανακοινώθηκε ημερομηνία λήψης τελικής απόφασης, αλλά εάν οι υποψήφιοι λάβουν άδειες, θα έχουν στη διάθεσή τους τρία έτη για να διερευνήσουν και, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα μπορούσαν να ζητήσουν μέχρι και τετραετή παράταση.
Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ένας άλλος γύρος υποβολής προσφορών αναμένεται το 2021.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης