Πετρέλαιο

Ν. Κορέα: Κατά 36,9% υποχώρησαν οι εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν

Ν. Κορέα: Κατά 36,9% υποχώρησαν οι εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν
Η Νότια Κορέα δεν εισήγαγε αργό πετρέλαιο από το Ιράν για δεύτερο μήνα τον Ιούνιο μετά το πέρας των αμερικανικών κυρώσεων
Κατά 36,9% υποχώρησαν οι εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπως αναφέρει το reuters για τη Ν. Κορέα.
Ειδικότερα, η Νότια Κορέα δεν εισήγαγε αργό πετρέλαιο από το Ιράν για δεύτερο μήνα τον Ιούνιο μετά το πέρας των αμερικανικών κυρώσεων.
Η Νότια Κορέα, ο πέμπτος μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού πετρελαίου παγκοσμίως και ένας από τους μεγαλύτερους πετρελαϊκούς πελάτες του Ιράν, σταμάτησε να εισάγει ιρανικό αργό πετρελαίου από τον Μάιο μετά την παρέκκλιση από τις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν που έληξε στις αρχές του μήνα.
Οι αγοραστές πετρελαίου της Νότιας Κορέας εισήγαγαν κυρίως συμπύκνωμα, ένα εξαιρετικά ελαφρύ πετρέλαιο, από το Ιράν.
Οι μεταφορές ιρανικού πετρελαίου το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν σχεδόν 3,9 εκατομμύρια τόνοι ή 156,155 βαρέλια την ημέρα (bpd), μειωμένες κατά 36,9% από 6,13 εκατομμύρια τόνους κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία.
Συνολικά, οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Νότιας Κορέας υποχώρησαν 12,6% τον Ιούνιο σε 11,49 εκατ. τόνους.
Παράλληλα, στις προσπάθειες που έκανε η Νότια Κορέα για να αντικαταστήσει το ιρανικό πετρέλαιο και να διαφοροποιήσει τις ακαθάριστες πηγές, οι εισαγωγές από τις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε 1,09 εκατομμύρια τόνους τον Ιούνιο ή 264,745 bpd. Επίσης, εισήγαγε 265.403 τόνους αργού πετρελαίου από το Καζακστάν τον Ιούνιο, σημειώνοντας αύξηση 96,2% από 135.254 τόνους το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης