Τελευταία Νέα

Τεράστια η συνεισφορά του ανέμου στις ενεργειακές ανάγκες της Σκωτίας το α΄εξάμηνο του έτους

Τεράστια η συνεισφορά του ανέμου στις ενεργειακές ανάγκες της Σκωτίας το α΄εξάμηνο του έτους
Μέχρι το 2030, η κυβέρνηση της Σκωτίας αναφέρει ότι θέλει να παράγει το ήμισυ της ενεργειακής κατανάλωσης της χώρας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Στις 9,831,320 MWh έφτασε η παραγωγή από τις ανεμογεννήτριες το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου – Ιουνίου του 2019 στην Σκωτία.
Ειδικότερα, οι αριθμοί που παρείχε η WeatherEnergy, σημαίνουν ότι η αιολική ενέργεια στη Σκωτία παράγει αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για να τροφοδοτήσει 4,47 εκατ. κατοικίες.
Ο επικεφαλής της κλιματικής και ενεργειακής πολιτικής στο WWF Scotland, Robin Parker τόνισε ότι: «Όλοι επωφελούνται από την καθαρότερη ενέργεια και το κλίμα. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι αξιοποιώντας το άφθονο αιολικό δυναμικό της Σκωτίας μπορεί να παρέχει καθαρό, πράσινο ηλεκτρισμό για εκατομμύρια σπίτια όχι μόνο στη Σκωτία, αλλά και στην Αγγλία».
Παράλληλα, μέχρι το 2030, η κυβέρνηση της Σκωτίας αναφέρει ότι θέλει να παράγει το ήμισυ της ενεργειακής κατανάλωσης της χώρας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ μέχρι το 2050 στόχος είναι η πλήρης απεξάρτηση από τον άνθρακα.
Συνολικά, η Ευρώπη φιλοξενεί μερικά από τα πιο φιλόδοξα έργα αιολικής ενέργειας στον κόσμο. Το Σεπτέμβριο του 2018 πραγματοποιήθηκε το επίσημο άνοιγμα του αιολικού πάρκου Offshore Walney Extension στην ιρλανδική Θάλασσα.
Με συνολική ισχύ 659 MW, είναι σήμερα το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο εκμετάλλευσης ανοικτής θάλασσας στον κόσμο και είναι ικανό να τροφοδοτεί σχεδόν 600.000 κατοικίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τη δανική επιχείρηση ενέργειας Orsted.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης