Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Πάνω από 3.600 κεραυνοί την Κυριακή (14/7) - Νέα επιδείνωση του καιρού την Τρίτη

Πάνω από 3.600 κεραυνοί την Κυριακή (14/7) -  Νέα επιδείνωση του καιρού την Τρίτη
Η κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου χαρακτηρίστηκε από έντονες βροχοπτώσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η οποία ονόμασε το σύστημα «Αντίνοος»
Για πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού την Δευτέρα και πιθανή νέα επιδείνωση αρχής γενομένης την Τρίτη προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΜΥ σημειώνει πως τα μέχρι στιγμή δεδομένα για την Δευτέρα καταδεικνύουν πως ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας θα είναι βελτιωμένος, μετά τις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές το Σαββατοκύριακο.
Δεν αποκλείεται ωστόσο να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες.
Την Τρίτη και την Τετάρτη ωστόσο η εικόνα ενδέχεται να αλλάξει, λόγω του σχηματισμού βαρομετρικού χαμηλού στον κόλπο της Γένοβας, το οποίο θα κινηθεί ανατολικά.
Συνεπώς, η ΕΜΥ εκτιμά πως την Τρίτη μπορεί να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται και την Τετάρτη, ενώ η Υπηρεσία δεν αποκλείει την έκδοση έκτακτου δελτίου.
Η κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου χαρακτηρίστηκε από έντονες βροχοπτώσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η οποία ονόμασε το σύστημα «Αντίνοος».
Μόνο την Κυριακή καταγράφηκαν περισσότεροι από 3.600 κεραυνοί, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την Χαλκιδική και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.
Οι εντονότερες βροχοπτώσεις καταγράφηκαν στην Μεγίστη Λαύρα, στην χερσόνησο του Άθω, όπου έως τις 20:00 το βράδυ είχαν μετρηθεί 85 χιλιοστά νερού. Στην Ξάνθη το ύψος έφτασε τα 54 χιλιοστά.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης