Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Ολλανδία: Eισαγγελείς διερευνούν κατά πόσο τα μικρά πεδία φυσικού αερίου έχουν υπερβεί τα όρια παραγωγής

Ολλανδία: Eισαγγελείς διερευνούν κατά πόσο τα μικρά πεδία  φυσικού αερίου έχουν υπερβεί τα όρια παραγωγής

Τα όρια παραγωγής φυσικού αερίου έχουν γίνει ένα ευαίσθητο ζήτημα καθώς η χώρα προσπαθεί να μειώσει την παραγωγή στο μεγαλύτερο πεδίο Groningen που έχει προκαλέσει σεισμούς

Ολλανδοί εισαγγελείς διερευνούν κατά πόσον οι παραγωγοί σε μερικά από τα μικρά πεδία φυσικού αερίου της χώρας είχαν υπερβεί την ποσότητα που τους είχε παραχωρηθεί με την άδεια παραγωγής.
Τα όρια παραγωγής φυσικού αερίου έχουν γίνει ένα ευαίσθητο ζήτημα στις Κάτω Χώρες, καθώς η χώρα προσπαθεί να μειώσει την παραγωγή στο μεγαλύτερο πεδίο φυσικό αέριο του Groningen που έχει προκαλέσει επιζήμιους σεισμούς.
Η εκπρόσωπος της εισαγγελικής αρχής Marieke van der Moolen επιβεβαίωσε την έκθεση του περιφερειακού ραδιοτηλεοπτικού φορέα RTV Drente ότι διεξήχθησαν έρευνες σε διάφορες τοποθεσίες και πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον κρατική αρχή ορυχείων.
Ωστόσο, αρνήθηκε να δηλώσει ποιες τοποθεσίες αφορούσαν ή ποιοι παραγωγοί ενδέχεται να έχουν υπερβεί τα όρια.
Η NAM NV, κοινή επιχείρηση μεταξύ της Royal Dutch Shell και της ExxonMobil, η οποία εκμεταλλεύεται το Groningen και άλλα πεδία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή ότι η παραγωγή σε μικρότερα πεδία γενικά ξεκίνησε στο μέγιστο επίπεδό της και μερικά χρόνια μετά υποχώρησε   μέχρι να μειωθεί η παραγωγή και να σταματήσει.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης