Ενέργεια

Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στην Χαλκιδική

Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στην Χαλκιδική
Σε οριακή κατάσταση το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας δήλωνει ο υπουργός Ενέργειας
Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στη Χαλκιδική μετά την  φονική καταιγίδα ενώ ενδεχομένως να υπάρχουν ακόμη προβλήματα σε μεμονωμένα σημεία της περιοχής στα οποία συνεχίζονται οι εργασίες των συνεργείων.
"Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τα στελέχη και τους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ για τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν για να αποκατασταθούν τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης στην Χαλκιδική μετά την προχθεσινή φονική κακοκαιρία" αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στην οποία επισημαίνει τα εξής:
"Με δεδομένο ότι το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα βρίσκεται πλέον σε οριακή κατάσταση οι προσπάθειες που έγιναν από τους εργαζόμενους ήταν πραγματικά υπεράνθρωπες. Γι’ αυτό άλλωστε τελικά τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν νωρίτερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν.
Επίσης οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ που έσπευσαν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ( υπουργεία, τοπικές αρχές ) για τη συνεργασία. Και φυσικά τους κατοίκους της Χαλκιδικής για την υπομονή και την κατανόηση που επέδειξαν.
Ασφαλώς η σκέψη όλων μας παραμένει στα 7 θύματα αυτής της καταστροφής και γι’ αυτό ακόμα μία φορά εκφράζω τα συλλυπητήρια στις οικογένειές τους".

Νωρίτερα ο  ΔΕΔΔΗΕ είχε ανακοινώσει ότι μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργείων του και των συνεργαζόμενων εργολάβων, έχει ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες την ηλεκτροδότηση στη χερσόνησο της Κασσάνδρας.
Αναλυτικότερα, ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε καταρχάς στην τροφοδοσία του Υποσταθμού Κασσανδρείας μέσω γραμμών Μέσης Τάσης και την ηλεκτροδότηση του βορειοανατολικού τμήματος της Χερσονήσου. Εν συνεχεία με τη σταδιακή αποκατάσταση της βλάβης στους δύο ιστούς της γραμμής μεταφοράς του ΑΔΜΗΕ, ηλεκτροδοτήθηκε ο Υποσταθμός της Κασσανδρείας από το δίκτυο μεταφοράς και άρχισε η επανηλεκτροδότηση των υπόλοιπων περιοχών της Χερσονήσου η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Στέφανος Οκταποδάς και όλη η Διοίκηση ευχαριστούν θερμά τους εργαζόμενους για το μαραθώνιο αγώνα που έδωσαν σε όλες τις περιοχές της Βορείου Ελλάδας που έπληξε το κύμα κακοκαιρίας, ανταποκρινόμενοι άμεσα και αποκαθιστώντας εκατοντάδες βλάβες στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.
Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους εργαζόμενους στο Νομό Χαλκιδικής για το τιτάνιο έργο τους, καθώς επιθεώρησαν και κατάφεραν να αποκαταστήσουν εκτεταμένες ζημιές σε Δίκτυο Μέσης Τάσης 2.429 χλμ και σε Δίκτυο Χαμηλής Τάσης 2.152 χλμ, που τροφοδοτούν 162 πελάτες Μέσης Τάσης και 153.382 πελάτες Χαμηλής Τάσης.
Τέλος, ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει για μια ακόμη αφορά τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής κακοκαιρίας.


12.29: Ο ΑΔΜΗΕ ενημερώνει ότι στις 11.28  αποκαταστάθηκε η βλάβη στη Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150 kV Μουδανιών-Κασσανδρείας. Η ηλεκτροδότηση στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης στην περιοχή Κασσανδρείας έχει ομαλοποιηθεί και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και στο Δίκτυο Μέσης και Χαμηλής Τάσης του ΔΕΔΔΗΕ. Χάρη στην ταχύτατη κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του ΑΔΜΗΕ –στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο- αλλά και των συνεργατών του,  στην τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλαν οι τεχνικοί του Διαχειριστή τα δυο τελευταία 24ωρα, η βλάβη αποκαταστάθηκε νωρίτερα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου. Καθοριστική συμβολή σε αυτό είχαν επίσης οι υπεργολάβοι του ΑΔΜΗΕ –που συνέβαλαν με τις δικές τους δυνάμεις στην επιχείρηση της αποκατάστασης-, αλλά και ο συντονισμός που υπήρξε από την πρώτη στιγμή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και δη το Υπουργείο Ενέργειας, το Υπουργείο Μεταφορών, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις τοπικές αρχές.
Από την πρώτη στιγμή που έλαβαν γνώση του συμβάντος (πτώση δυο ιστών υψηλής τάσης)  τη νύχτα της Τετάρτης, τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ έσπευσαν στο σημείο και ασφάλισαν τη Γγραμμή Μεταφοράς προκειμένου να μην υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος. Παράλληλα με τις εργασίες αποκατάστασης της βλάβης –που συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς –που συνεχίστηκαν καθ’όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και νύχτας-, ο Διαχειριστής εξασφάλισε τα διαθέσιμα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (γεννήτριες)  για την ηλεκτροδότηση κρίσιμων υποδομών (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, πυροσβεστική, αστυνομικά τμήματα κλπ.), ενώ σε συννενόηση με τον ΔΕΔΔΗΕ κάλυψε ορισμένα φορτία μέσω των κυκλωμάτων Μέσης Τάσης από την περιοχή των Μουδανιών.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Μάνος Μανουσάκης και η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ ευχαριστούν  το προσωπικό της εταιρίας και τους συνεργάτες που ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων και έκαναν τα πάντα για την αποκατάσταση της βλάβης –που δεν είχε προηγούμενο στα χρονικά του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας- το ταχύτερο δυνατό.  Ευχαριστούν επίσης τους κατοίκους της περιοχής της Κασσανδρείας για την υπομονή που επέδειξαν και εκφράζουν τα θερμότερα συλληπητήριά τους στις οικογένειες των επτά θυμάτων της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης