Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος 3% στις τιμές αερίου στη Βρετανία – Υποχώρησαν οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας

Άνοδος 3% στις τιμές αερίου στη Βρετανία – Υποχώρησαν οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας

Οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας υποχώρησαν την Πέμπτη λόγω της αύξησης της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και της ενίσχυσης της παροχής πυρηνικής ενέργειας στη Γαλλία

Οι βρετανικές τιμές αερίου αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 3% την Πέμπτη 11/7/2019 λόγω της bullish  αγοράς και των υψηλότερων εβδομαδιαίων τιμών του πετρελαίου .
Οι τιμές του πετρελαίου έχασαν έδαφος την Πέμπτη, εν μέσω προσδοκιών για μειωμένη ζήτηση από τα μέλη του ΟΠΕΚ.
Ωστόσο, οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή και η αναμενόμενη καταιγίδα στον Κόλπο του Μεξικού περιόρισαν την καθοδική τάση.
 Κατά συνέπεια, το αργό πετρέλαιο Brent μειώθηκε κατά 0,7% στα 66,52 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης  του WTI μειώθηκαν κατά 0,4% στα 66,52 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του αερίου στη Βρετανία ενισχύθηκαν, υποστηριζόμενες από την ύφεση και τις υψηλότερες εβδομαδιαίες τιμές του πετρελαίου
Οι τιμές spot NBP αυξήθηκαν κατά 1,5% στα 34,25 p / θερμίδα, ενώ το συμβόλαιο παράδοσης  για το καλοκαίρι του 2020 σημείωσε άνοδο 3,3% στα 48,16 p / θερμίδα.
Οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας υποχώρησαν την Πέμπτη λόγω της αύξησης της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και της ενίσχυσης της παροχής πυρηνικής ενέργειας στη Γαλλία.
 Η τιμή για το γερμανικό συμβόλαιο ηλεκτρικής ενέργειας για την ημέρα μειώθηκε κατά 1,5% σε 45,24 EUR / MWh, ενώ η ισοδύναμη γαλλική σύμβαση υποχώτρησε κατά 7,2% στα 40,92 EUR / MWh.

 gas

Όσον αφορά την καμπύλη, οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας προς τα εμπρός κατέγραψαν κέρδη τα οποία παρακολουθούσαν την αγορά της διογκωμένης ενέργειας και την αύξηση των τιμών του άνθρακα.
Η τιμή για το γερμανικό συμβόλαιο ισχύος για παράδοση το 2020 αυξήθηκε κατά 2,2% σε 51,86 EUR / MWh, ενώ η ισοδύναμη γαλλική σύμβαση διαπραγματεύθηκε κατά 2,4% υψηλότερα στα 53,65 EUR / MWh.
 Οι τιμές των εκπομπών άνθρακα  στην ΕΕ κινήθηκαν ανοδικά μετά από έντονα κέρδη στις προηγούμενες συνεδριάσεις, εν αναμονή των επόμενων κινήσεων στην αγορά. Ως εκ τούτου, η τιμή της σύμβασης λήξης 2021 έκλεισε κατά 0,2% υψηλότερα στα 29,19 ευρώ / τόνο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης