Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Επί ίσοις όροις οι αποδόσεις των επενδύσεων από ΑΠΕ και ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με μελέτη

Επί ίσοις όροις οι αποδόσεις των επενδύσεων από ΑΠΕ και ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με μελέτη
Το πετρέλαιο, ο άνθρακας και το φυσικό αέριο υπολογίζονται συνήθως ότι έχουν αναλογίες μεγαλύτερες από 25: 1
Λιγότερες επενδυτικές αποδόσεις προσφέρουν πλέον στις επιχειρήσεις τα ορυκτά καύσιμα σε σχέση με το παρελθόν, σύμφωνα με νέα μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου του Leeds.
«Η αξιολόγηση της παγκόσμιας ενεργειακής απόδοσης των επενδύσεων για ορυκτά καύσιμα και ανανεώσιμες πηγές αναδεικνύει πολύ πιο ισότιμους όρους από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως», αναφέρει μεταξύ άλλων η μελέτη.
Το πετρέλαιο, ο άνθρακας και το φυσικό αέριο υπολογίζονται συνήθως ότι έχουν αναλογίες μεγαλύτερες από 25: 1, πράγμα που σημαίνει ότι "περίπου ένα βαρέλι πετρελαίου που χρησιμοποιείται αποδίδει 25 βαρέλια για να επανέλθει στην ενεργειακή οικονομία", δείχνει η μελέτη.
Στη συνέχεια, προσθέτει πως: «Οι δείκτες αυτοί δεν λαμβάνουν υπόψη την ενέργεια που απαιτείται για τη μετατροπή του πετρελαίου, του άνθρακα και του φυσικού αερίου σε τελικά καύσιμα όπως η βενζίνη που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα ή η ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν τα νοικοκυριά.
Για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η απόδοση εκτιμάται ότι είναι κάτω από 10: 1, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι τα ευρήματα αυτά αποτελούν ισχυρή περίπτωση για "ταχεία αύξηση των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ότι η μετάβαση από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορεί στην πραγματικότητα να σταματήσει ή να αντιστρέψει τη μείωση των παγκόσμιων εκτιμώμενων αναλογιών για την απόδοση ενέργειας στην επένδυση στο στάδιο των τελικών καυσίμων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης