Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Μονόδρομος για την Πολωνία η επένδυση στην υπεράκτια αιολική ενέργεια

Μονόδρομος για την Πολωνία η επένδυση στην υπεράκτια αιολική ενέργεια
Οι υπεράκτιες ανεμογεννήτριες είναι τώρα οικονομικά προσιτές στην Πολωνία
Η υπεράκτια αιολική ενέργεια και οι τεράστιες οικονομικές ωφέλειες της, αποτέλεσε το κεντρικό ζήτημα της ετήσιας εκδήλωσης της Πολωνικής Ένωσης Ηλεκτρισμού που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της WindEurope, Giles Dickson, δήλωσε στους συμμετέχοντες ότι η Πολωνία δεν θα μπορούσε να επιλέξει έναν καλύτερο χρόνο για να συμμετάσχει στη γιορτή της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Σύμφωνα με το BNEF, ο αιολικός αιολικός τομέας είναι σήμερα ο 2ος φθηνότερος τύπος νέας γενιάς ηλεκτρικής ενέργειας στη Βορειοδυτική Ευρώπη - δεύτερος μόνο στην αιολική ενέργεια.
Η Monika Morawiecka, Διευθύνων Σύμβουλος της PGE Baltica, ήταν ακόμη πιο εμφατική. Όχι μόνο οι υπεράκτιες ανεμογεννήτριες είναι τώρα οικονομικά προσιτές στην Πολωνία, δήλωσε, αλλά η Πολωνία στην πραγματικότητα είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο. Αυτό συμβαίνει επειδή η αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της Πολωνίας απαιτεί επενδύσεις σε νέα δυναμικότητα. Η επέκταση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας θα ωφελήσει και την ευρύτερη πολωνική οικονομία. Για παράδειγμα, η βιομηχανία χαλκού θα δει αύξηση των επιχειρήσεων καθώς παρέχει πρώτες ύλες για τα καλώδια που συνδέουν τα πολωνικά αιολικά πάρκα με την ακτή.
Ο Dickson κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πρώτη προτεραιότητα για τη νέα Επιτροπή για το Κλίμα και την Ενέργεια είναι η ηλεκτροδότηση, η θέρμανση, οι μεταφορές και η βιομηχανία. Αυτό θα σήμαινε φθηνή, τοπική και αποδοτική ενέργεια για την Ευρώπη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης