Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Hami Aksoy (εκπρόσωπος τουρκικού ΥΠΕΞ): Θα υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας στην υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο

Hami Aksoy (εκπρόσωπος τουρκικού ΥΠΕΞ): Θα υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας στην υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο
Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί ΜΜΕ ότι η Τουρκία έχασε 92.000 χιλιόμετρα υφαλοκρηπίδας και κυριαρχία νησιών τόνισε ο Hami Aksoy
Την θέση ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της και θα διαφυλάξει τα συμφέροντα της στην υφαλοκρηπίδα της στην ανατολική Μεσόγειο διατύπωσε ο Hami Aksoy εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.
«Είναι αβάσιμοι οι ισχυρισμοί κάποιων Μέσων Ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα ότι «με την επιστολή της στα Ηνωμένα Έθνη στις 18 Μαρτίου 2019 η Τουρκία έχασε 92 χιλιάδες χλμ υφαλοκρηπίδας και την κυριαρχία κάποιων νησιών».
Αυτοί οι αβάσιμοι ισχυρισμοί οι οποίοι πηγάζουν από μεγάλη έλλειψη γνώσης ή εσκεμμένη διαστρέβλωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» υποστήριξε ο Aksoy, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Η κυβέρνησή μας είναι πλήρως αποφασισμένη να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά μας στην υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο.
Η στάση μας σχετικά με τα εξωτερικά σύνορα της υφαλοκρηπίδας μας έχει κατατεθεί στα ΗΕ από το 2004 μέχρι σήμερα με διάφορες αφορμές.
Δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στη στάση μας αυτή η οποία αποτελεί εθνική κρατική πολιτική» υποστήριξε ο Aksoy.
Την ίδια στιγμή, έντονες είναι οι αντιδράσεις του Τουρκικού Τύπου για τις εξαγγελίες της ΕΕ περί επιβολής μέτρων και κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τις παράνομες γεωτρήσεις της στην κυπριακή ΑΟΖ.
Η τουρκική εφημερίδα Sozcu αναφέρει χαρακτηριστικά «άντε από εδώ Ευρώπη»,  υποστηρίζοντας ότι «όταν η Ελλάδα, το Ισραήλ και η ελληνοκυπριακή διοίκηση πραγματοποιούν γεωτρήσεις, οι Ευρωπαίοι δεν βγάζουν άχνα, και όταν η Τουρκία κάνει το ίδιο πράγμα, την απειλούν με κυρώσεις, γίνονται θρασείς», η τουρκική Aksam κάνει λόγο για κυρώσεις κατά της Τουρκίας που ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου ενώ η Cumhurriyet κάνει λόγο για μεσογειακό κλοιό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης