Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κ. Χατζηδάκης: Μέχρι το μεσημέρι θα επανέλθει το ρεύμα σε όλη την Χαλκιδική - Στα όριά του το σύστημα ηλεκτροδότησης

Κ. Χατζηδάκης: Μέχρι το μεσημέρι θα επανέλθει το ρεύμα σε όλη την Χαλκιδική - Στα όριά του το σύστημα ηλεκτροδότησης
«Το σύστημα ηλεκτροδότησης είναι στα όριά του» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός
UPD (16.55): "Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τα στελέχη και τους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ για τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν για να αποκατασταθούν τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης στην Χαλκιδική μετά την προχθεσινή φονική κακοκαιρία" αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στην οποία επισημαίνει τα εξής:
"Με δεδομένο ότι το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα βρίσκεται πλέον σε οριακή κατάσταση οι προσπάθειες που έγιναν από τους εργαζόμενους ήταν πραγματικά υπεράνθρωπες. Γι’ αυτό άλλωστε τελικά τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν νωρίτερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν.
Επίσης οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ που έσπευσαν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ( υπουργεία, τοπικές αρχές ) για τη συνεργασία. Και φυσικά τους κατοίκους της Χαλκιδικής για την υπομονή και την κατανόηση που επέδειξαν.
Ασφαλώς η σκέψη όλων μας παραμένει στα 7 θύματα αυτής της καταστροφής και γι’ αυτό ακόμα μία φορά εκφράζω τα συλλυπητήρια στις οικογένειές τους".

Νωρίτερα:


Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς στο δίκτυο Υψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στην Ποτίδαια της Χαλκιδικής.
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κ. Χατζηδάκης με ραδιοφωνική του συνέντευξη και πρόσθεσε ότι με αυτά τα δεδομένα μέχρι το βράδυ, θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση και στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.
«Το σύστημα ηλεκτροδότησης είναι στα όριά του» είπε χαρακτηριστικά. Μίλησε για ανώμαλη προσγείωσή του στο υπουργείο, προσθέτοντας πως επιδιώκεται η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της ΔΕΗ.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι εφόσον παραστεί ανάγκη, θα ζητηθεί από μεγάλους καταναλωτές (βιομηχανίες), η μεγαλύτερη δυνατή συγκράτηση στην κατανάλωση.
Σημειώνεται ότι με στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, το πρωί είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο κεντρικό τμήμα της Χαλκιδικής στη Χερσόνησο της Σιθωνίας και στο μεσαίο πόδι.
Πάντως ο κ. Χατζηδάκης εμφανίστηκε ανήσυχος τόσο για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ όσο για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα ηλεκτροδότησης και το δίκτυο.
Όπως είπε, απευθύνθηκε ο ίδιος σε ιδιώτες από τον χώρο της ενέργειας για να συνδράμουν με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη για την προσωρινή ηλεκτροδότηση της Χαλκιδικής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης