Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η EDF θα περιορίσει την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας από τις 13 Ιουλίου

tags :
Η EDF θα περιορίσει την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας από τις 13 Ιουλίου

Η EDF εκμεταλλεύεται 58 πυρηνικούς αντιδραστήρες της Γαλλίας που καλύπτουν πάνω από το 75% των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την πυρηνική δύναμη Saint-Alban,  χωρητικότητας 2.600 μεγαβάτ (MW), πιθανότατα θα περιορισθεί από το Σάββατο λόγω της πρόβλεψης χαμηλού ρυθμού ροής του ποταμού Ροδανού ανακοίνωσε η  γαλλική EDF την Πέμπτη 11/7/2019.
Η EDF, η οποία εκμεταλλεύεται 58 πυρηνικούς αντιδραστήρες της Γαλλίας που καλύπτουν πάνω από το 75% των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια, χρησιμοποιεί νερό από τη Ρηνανία στη νοτιοανατολική Γαλλία για ψύξη σε τέσσερα από τα πυρηνικά της εργοστάσια.
Στα εργοστάσια περιλαμβάνονται τα 3.600 MW Bugey, τα 3.600 MW Cruas και τα 3.600 MW Tricastin μονάδες πυρηνικής ενέργειας.
Οι περιορισμοί στην παραγωγή είναι "πιθανόν να επηρεάσουν τον στόλο της EDF για την παραγωγή πυρηνικών στον Saint-Alban", ανακοίνωσε  η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, μειώθηκε η παραγωγή στο Bugey λόγω του χαμηλότερου ρυθμού ροής του ποταμού Ροδανού.
Η χρήση από την EDF νερού από ποτάμια ως ψυκτικού μέσου ρυθμίζεται από το νόμο για την προστασία της ζωής των φυτών και των ζώων. Είναι υποχρεωμένη να μειώνει την παραγωγή κατά τη διάρκεια του θερμού καιρού όταν η θερμοκρασία του νερού αυξάνεται ή όταν τα επίπεδα του ποταμού και ο ρυθμός ροής είναι χαμηλά.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης