Διεθνή

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας – Επανάληψη των διμερών διαπραγματεύσεων

tags :
Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας – Επανάληψη των διμερών διαπραγματεύσεων
Οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι οι συνομιλίες πρέπει να επανεκκινήσουν
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι διαπραγματευτές ΗΠΑ – Κίνας στο πλαίσιο των συνομιλιών για τη μεταξύ τους αντιπαράθεση στο εμπόριο με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί και να επανεκκινήσει.
Ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, Steven Mnuchin και ο Αμερικάνος αντιπρόσωπος για το εμπόριο, Robert Lighthizer συνομίλησαν με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Liu He, οι οποίοι συζήτησαν «για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με σκοπό να επιλυθούν τα εμπορικά ζητήματα που εκκρεμούν μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ».
Μάλιστα συνεργάτης του Trump υποστήριξε ότι οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές και ότι πολύ σύντομα οι Mnuchin και Lighthizer θα μεταβούν στην Κίνα.
Σημειώνεται ότι στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα στα τέλη του Ιουνίου, οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας συμφώνησαν να κηρύξουν ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο τους και αποφάσισαν να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις, που διεκόπησαν απότομα τον Μάιο ύστερα από τις καταγγελίες των ΗΠΑ ότι η Κίνα υπαναχώρησε από δεσμεύσεις που είχε κάνει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης