Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η Aramco ανέθεσε έργα 18 δισ. δολ. για την ενίσχυση της παραγωγής στα κοιτάσματα πετρελαίου Marjan, Berri

tags :
Η Aramco ανέθεσε  έργα 18 δισ. δολ. για την ενίσχυση της παραγωγής στα κοιτάσματα πετρελαίου Marjan, Berri
Η Aramco σχεδιάζει να ενισχύσει την παραγωγική δυναμικότητα στα δύο πεδία κατά 550.000 βαρέλια ημερησίως αραβικού αργού πετρελαίου και 2,5 δισεκατομμύρια στάνταρ κυβικά πόδια ημερησίως φυσικού αερίου
Η Saudi Aramco έχει αναθέσει 34 συμβάσεις αξίας 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων για έργα μηχανικής, προμηθειών και κατασκευών στα κοιτάσματα πετρελαίου Marjan και Berri, ανέφερε η εταιρεία.
Η Aramco σχεδιάζει να ενισχύσει την παραγωγική δυναμικότητα στα δύο πεδία κατά 550.000 βαρέλια ημερησίως αραβικού αργού πετρελαίου και 2,5 δισεκατομμύρια στάνταρ κυβικά πόδια ημερησίως φυσικού αερίου, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση.
Η μέγιστη παρατεταμένη παραγωγική ικανότητα πετρελαίου της εταιρείας είναι σήμερα 12 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Οι εταιρείες της Σαουδικής Αραβίας αντιπροσωπεύουν το 50% των των συμβάσεων που ανατέθηκαν  σε διαδικασία υποβολής προσφορών που συμμετείχαν περισσότερες από 90 εταιρείες και ιδρύματα.
Το έργο ανάπτυξης του πετρελαϊκού πεδίου στην ανοικτή θάλασσα στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής του Marjan Field κατά 300 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως Αραβικού medium  αργού πετρελαίου, διαδικασία  για 2,5 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως φυσικού αερίου και παράγει επιπλέον 360 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου ανά ημερολογιακή ημέρα αιθανίου.
Η Aramco σχεδιάζει επίσης να προσθέσει 250.000 βαρέλια αραβικού ελαφρού αργού ανά ημέρα από το πετρελαιοφόρο πεδίο ανοικτής θαλάσσης Berri.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης