Ηλεκτρισμός

Δήμος Θέρμης: Σύσκεψη για τις κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων της ΔΕΗ

Δήμος Θέρμης: Σύσκεψη για τις κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων της ΔΕΗ
Εκτός από τη ζημία στον ΔΕΔΔΗΕ δημιουργούνται προβλήματα τόσο στην ύδρευση των οικισμών, όσο και στην άρδευση των καλλιεργειών
Σύσκεψη για το πρόβλημα των κλοπών μετασχηματιστών και καλωδίων της ΔΕΗ και να ληφθούν άμεσα μέτρα από τον ΔΕΔΔΗΕ και την αστυνομία, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου.
Αποφασίστηκε η κατάρτιση ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου και συντονισμένη παρέμβαση για τις κλοπές, ενώ οι πολίτες καλούνται να καταγγέλλουν τα περιστατικά ή οτιδήποτε ύποπτο εντοπίζουν, ώστε να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση των εγκληματικών αυτών ενεργειών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τον δήμαρχο κ.Παπαδόπουλο, οι αντιδήμαρχοι του δήμου Θέρμης, ο περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Ιορδάνης Αμανατίδης, ο γενικός διευθυντής ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Ζησιμόπουλος, η γενική διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Κωνσταντίνα Σαλογιάννου, οι πρόεδροι και μέλη των αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Θέρμης, το φαινόμενο των κλοπών μετασχηματιστών και καλωδίων της ΔΕΗ προκαλεί σοβαρά προβλήματα και στους καλλιεργητές.
 Εκτός από τη ζημία στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), που ξεπερνά τα 5.000.000 ευρώ για τη Μακεδονία και τη Θράκη, δημιουργούνται προβλήματα τόσο στην ύδρευση των οικισμών, όσο και στην άρδευση των καλλιεργειών και την κλοπή αγροτικών εργαλείων.  
Ο κ.Αμανατίδης δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε μηνύσεις και να παράσχει στην αστυνομία κάθε βοήθεια, καθώς τα κρούσματα κλοπών τον τελευταίο μήνα στην περιοχή φτάνουν τα 60, ενώ οι πρόεδροι των αγροτικών συνεταιρισμών από Θέρμη, Τρίλοφο, Κ.Επανωμή και Βασιλικά τόνισαν ότι το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο και πως εξαιτίας των κλοπών κινδυνεύει η αγροτική παραγωγή.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης