Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εντείνεται η ενεργειακή συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Κίνας, σύμφωνα με τον F. Donmez - Στο επίκεντρο τα έξυπνα δίκτυα

Εντείνεται η ενεργειακή συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Κίνας, σύμφωνα με τον F. Donmez - Στο επίκεντρο τα έξυπνα δίκτυα
Τα τελευταία χρόνια η Τουρκία και η Κίνα πραγματοποίησαν σημαντικές ενεργειακές επενδύσεις
Την ενεργειακή τους συνεργασία αυξάνουν Τουρκία και Κίνα μέσω μιας σειράς έργων, μέσω μιας σειράς έργων, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Fatih Donmez.
Ειδικότερα, μιλώντας στο πρακτορείο anadolu, o υπουργός Ενέργειας εξήγησε ότι τα τελευταία χρόνια η Τουρκία και η Κίνα πραγματοποίησαν σημαντικές ενεργειακές επενδύσεις, ενώ ένα από τα μεγάλα έργα είναι ένας πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής, κατόπιν μελετών και αναφορών σκοπιμότητας για σχεδόν ένα χρόνο με την Εθνική Πυρηνική Εταιρεία της Κίνας.
Τον Νοέμβριο του 2014, η κρατική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας, η κρατική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Κίνας (SNPTC) και η εταιρεία Westinghouse Electric Company με έδρα τις Η.Π.Α. ανακοίνωσαν μια πολυμερή συμφωνία για την έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων για την ανάπτυξη και κατασκευή του τρίτου πυρηνικού εργοστασίου της Τουρκίας.
Ακολούθησε τον Ιούνιο του 2016 με την υπογραφή μνημονίου συμφωνίας για την ανάπτυξη της πυρηνικής τεχνολογίας μεταξύ Τουρκίας και Κίνας.
Τον Ιούνιο του 2018, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα κατασκευάσει πιθανώς τον τρίτο πυρηνικό σταθμό με την Κίνα.
Πιο πρόσφατα, τον Ιανουάριο του 2019, το υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι 32 σπουδαστές θα αποστέλλονται στη Ρωσία και την Κίνα σε μια προσπάθεια να προσφέρουν ένα επαγγελματικό και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό για προγραμματισμένους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στην Τουρκία.

Έξυπνα δίκτυα απαραίτητα για αποδοτικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας

Ένας άλλος τομέας συνεργασίας είναι η τεχνολογία των έξυπνων δικτύων, δήλωσε ο Donmez, προσθέτοντας την κρατική εταιρεία Grid Corporation της Κίνας και τις εγκαταστάσεις ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και τεχνικών της Τουρκίας, η οποία έχει ήδη συνάψει συμφωνία συνεργασίας.
Τα έξυπνα δίκτυα είναι απαραίτητα για την αύξηση της λειτουργικής αποδοτικότητας του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας ενώ παράλληλα ωφελούνται οι καταναλωτές που μπορούν να χρησιμοποιούν ενέργεια πιο αποτελεσματικά, ανέφερε.
Ισχυρίστηκε ότι η Κίνα και η Τουρκία έχουν κοινά χαρακτηριστικά, καθώς και οι δύο έχουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ πόρων και ενεργειακών περιοχών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης