Τελευταία Νέα

Αύξηση της χωρητικότητας αιολικής ενέργειας κατά 60% την προσεχή 5ετία «βλέπει» η Wood Mackenzie

tags :
Αύξηση της χωρητικότητας αιολικής ενέργειας κατά 60% την προσεχή 5ετία «βλέπει» η Wood Mackenzie
Oι προοπτικές είναι θετικές και η παγκόσμια αιολική ενέργεια συνεχίζει να ευημερεί εξαιτίας τόσο των οικονομικών όσο και των κοινωνικών ωφελειών
Νέα έρευνα της Wood Mackenzie Power & Renewables κάνει λόγο για σταδιακή αύξηση στις συνολικές προσθήκες δυναμικότητας αιολικής ενέργειας.
Ειδικότερα, από το 2019-2023 αναμένεται να διαμορφωθούν σε ετήσιο μέσο όρο 71 GW και 76 GW από το 2024-2028.
Η έρευνα με τίτλο Global Wind Power Market Outlook Update: Το 2ο τρίμηνο του 2019 αποκαλύπτει ότι η Wood Mackenzie Power & Renewables έχει αναβαθμίσει τις παγκόσμιες προοπτικές αιολικής ενέργειας κατά 11 GW από το 2019 έως το 2028 - αύξηση 1,5% από το προηγούμενο τρίμηνο.
Ο κ. Luke Lewandowski, διευθυντής της Wood Mackenzie Power & Renewables, δήλωσε στην έκθεση ότι μια αναβάθμιση 5 GW στον παγκόσμιο υπεράκτιο κλάδο θα αποδώσει 129 GW νέας χωρητικότητας και αυξημένο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 26%.
Συνολικά, οι προοπτικές είναι θετικές και η παγκόσμια αιολική ενέργεια συνεχίζει να ευημερεί εξαιτίας τόσο των οικονομικών όσο και των κοινωνικών ωφελειών", δήλωσε.
Σύμφωνα με την έκθεση, η αγορά των Η.Π.Α. έχει αναβαθμιστεί κατά 16% σε τριμηνιαία βάση (QoQ), η οποία υπογραμμίστηκε από την αναβάθμιση των 3.8 GW μόνο το 2021.
Μικρή αναβάθμιση του 1% (QoQ) στη Λατινική Αμερική οφείλεται σε βραχυπρόθεσμες αναβαθμίσεις στη Βραζιλία και το Μεξικό.
Επιπλέον, η πρόβλεψη για τη Βόρεια Ευρώπη έχει αναβαθμιστεί κατά 6%.
Ωστόσο, η αυξανόμενη ανάγκη για μη επιδοτούμενα έργα και ο πολλαπλασιασμός της ζήτησης από το τμήμα C & I σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη υποστηρίζουν και μια μέτρια αναβάθμιση κατά 0,6% για το QQ της Ευρώπης'', ανέφερε η έκθεση.
Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι οι τρέχουσες συνθήκες στην αγορά στην Ινδία έχουν παρεμποδίσει τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της περιοχής, με αποτέλεσμα το QoQ να υποβαθμιστεί κατά 4%.
Οι τιμές των ανώτατων ορίων δημοπρασίας που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση της Ινδίας και οι καθυστερήσεις στην ανάθεση των έργων, έχουν επιβραδύνει αισθητά τις προσδοκίες για τη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη - με αποτέλεσμα τη μείωση κατά 24% από το 2019 έως το 2022, αναφέρει λεπτομερώς η έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης