Διεθνή

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Ανησυχία για την είσοδο του Yavuz στην κυπριακή ΑΟΖ για γεωτρήσεις

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Ανησυχία για την είσοδο του Yavuz στην κυπριακή ΑΟΖ για γεωτρήσεις
Η παραβίαση της κυριαρχίας της Κύπρου δεν βοηθά στη βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακή αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ
Την ανησυχία του για την παρουσία του δεύτερου τουρκικού γεωτρύπανου Yavuz στην κυπριακή ΑΟΖ, όπου σύντομα αναμένεται και αυτό να αρχίσει γεωτρήσεις, εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.
«Σε σχέση με τις πληροφορίες για την είσοδο και νέου τουρκικού πλοίο για γεωλογική έρευνα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, παρακολουθούμε την κατάσταση στην περιοχή με ανησυχία.
Πιστεύουμε ότι η παραβίαση της κυριαρχίας της Κύπρου δεν βοηθά στη δημιουργία συνθηκών για αδιάσπαστη, βιώσιμη και δίκαιη λύση στο Κυπριακό» υποστηρίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ, το οποίο ζητά να αποφευχθούν βήματα που οδηγούν σε κλιμάκωση.
«Καλούμε σε αποφυγή βημάτων που οδηγούν σε κλιμάκωση της κρίσης στην ανατολική Μεσόγειο, να επιδειχθεί συγκράτηση και πολιτική σοφία, καθώς και προσπάθεια για επίλυση των ζητημάτων μέσω του διαλόγου και με σεβασμό στα συμφέροντα και των δύο πλευρών» επισημαίνει το ΥΠΕΞ της Ρωσίας, τονίζοντας την ανάγκη να εκκινήσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ/
«Είναι εμφανές ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν και πάλι οι διακομματικές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό προκειμένου να βρεθούν λύσεις βασισμένους στα γνωστά ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τέτοιες προσπάθειες» υποστηρίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης