Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γ. Θωμάς: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός ΠΕΝ, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων

Γ. Θωμάς: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός ΠΕΝ, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων

Ο νέος υφυπουργός κατέχει μέχρι σήμερα τη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή Ενέργειας της Κομισιόν

Τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας, αλλά και το κρίσιμο ζήτημα της αξιοποίησης των φυσικών πόρων της χώρας με αιχμή τις έρευνες υδρογονανθράκων θα διαχειριστεί από τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο «κοινοτικός» Γεράσιμος Θωμάς. 
Ο Γεράσιμος Θωμάς έχει θητεία στην Κομισιόν από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και μέχρι σήμερα κατείχε τη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Θεωρείται από τους ικανότερα στελέχη της Επιτροπής, ενώ προηγουμένως είχε την ευθύνη συντονισμού και εποπτείας ενός πολυπρόσωπου μηχανισμού που ασκεί την εκτελεστική εξουσία στα οικονομικά θέματα της ευρωζώνης πλάι στον επίτροπο Χ. Αλμούνια.
Έχει αξιόλογες οικονομικές σπουδές, αρχικά στην ΑΣΟΕΕ και στη συνέχεια στη Βρετανία και το Βέλγιο, ενώ πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Κομισιόν, ο Γ. Θωμάς, ήταν στέλεχος επενδυτικής τράπεζας στο City του Λονδίνου.
Εξάλλου από το 2000 - 2004 ο Γ. Θωμάς βρισκόταν ήταν εκπρόσωπος Τύπου του επίσης Ισπανού επιτρόπου Σόλμπες, προκατόχου του Χ. Αλμούνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης