Commodities

Η Αίγυπτος προσκαλεί διεθνείς εταιρείες να συμμετάσχουν σε έρευνες σε κοιτάσματα χρυσού

Η Αίγυπτος προσκαλεί διεθνείς εταιρείες να συμμετάσχουν σε έρευνες σε κοιτάσματα χρυσού
Eταιρείες από τη Ρωσία, την Αυστραλία, την Κίνα, τον Καναδά και την Αίγυπτο έχουν υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στο διαγωνισμό για γεωλογικές έρευνες χρυσού και συναφών ορυκτών
Η Αιγυπτιακή κυβέρνηση προσκαλεί διεθνείς εταιρείες να συμμετάσχουν σε προγράμματα εξερεύνησης των κοιτασμάτων χρυσού σε πέντε Περιφέρειες της Ανατολικής Ερήμου, σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Youm al-Sabia, η οποία επικαλείται το υπουργείο Πετρελαίου της χώρας.
Ειδικότερα, το υπουργείο φέρεται να αναφέρει σε γραπτή δήλωση, ότι εταιρείες από τη Ρωσία, την Αυστραλία, την Κίνα, τον Καναδά και την Αίγυπτο έχουν υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στο διαγωνισμό για γεωλογικές έρευνες χρυσού και συναφών ορυκτών σε πέντε Περιφέρειες της Ανατολικής Ερήμου.
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 20 Απριλίου 2017.
Οι περιοχές που έχουν τεθεί σε διαγωνισμό, περιλαμβάνουν τέσσερα πεδία στην Ανατολική Έρημο και ένα στο Νότιο Σινά.
Σύμφωνα με εκπροσώπους του υπουργείου μάλιστα, μια ομάδα των ρωσικών εταιρειών που εξέφρασαν ενδιαφέρον, συναντήθηκαν στο Κάιρο με τους αρμόδιους υπαλλήλους των υπουργείων, για να συζητήσουν τη συμμετοχή τους στη δημοπρασία.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ένας από τους εκπροσώπους της Επιτροπής Παρακολούθησης και Τεχνολογίας της εταιρείας Aerospace.
«Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει μόλις δύο εβδομάδες από την αποδοχή των αιτήσεων για τον διαγωνισμό, ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών εξόρυξης έχουν ήδη δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτόν», ανέφερε το υπουργείο.
Επί του παρόντος, δύο εταιρείες από την Αυστραλία και την Κύπρο εκμεταλλεύονται ορυχεία χρυσού στην Αίγυπτο, ενώ άλλες δύο εταιρείες από τον Καναδά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι στο στάδιο των γεωλογικών ερευνών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης