Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Mεγάλη δυναμική Μητσοτάκη δείχνει η εικόνα με αποτέλεσμα πάνω από 40% για τη ΝΔ

Mεγάλη δυναμική Μητσοτάκη δείχνει η εικόνα με αποτέλεσμα πάνω από 40% για τη ΝΔ
Μέχρι 15 μονάδες μπορεί να φθάσει η διαφορά
Διευρυμένη νίκη υπέρ της ΝΔ δείχνουν οι πρώτες μετρήσεις με ποσοστό που θα ξεπεράσει το 40% και με διαφορά που μπορεί να φτάσει τους 15 πόντους, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.
Μεγάλη νίκη της ΝΔ καταγράφεται στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 καθώς με βάση τις προγνώσεις των δημοσκοπικών εταιριών από τα exit polls η ΝΔ θα λάβει 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί σε ένα εύρος μεταξύ 25% με 26% ενώ η βουλή θα είναι 6κομματική καθώς η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου δέχεται ισχυρές πιέσεις.
Με βάση το πρώτο κύμα exit polls η ΝΔ λαμβάνει 44% αλλά με τάση μείωσης και ο ΣΥΡΙΖΑ 27% επίσης με τάση μείωσης.
Στο τρίτο κύμα exdit polls μετά τις 15:00 το μεσημέρι θα υπάρχει πιο σαφής εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η συμμετοχή είναι σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τις ευρωεκλογές ενώ αυξημένη είναι και η συμμετοχή των νέων.

Τι λέει ο διεθνής Τύπος:

Εκτενείς αναφορές στην Ελλάδα και στις σημερινές εκλογές κάνει ο διεθνής Τύπος «προβλέποντας» την ήττα του Αλέξη Τσίπρα και την αυτοδυναμία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όπως προκύπτει καθοριστικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα παίζουν οι χειρισμοί της κυβέρνησης πέρυσι το καλοκαίρι στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η οικονομία (όπου σε αντίθεση με τις αρχικές του υποσχέσεις ο Αλέξης Τσίπρας "έβαλε την υπογραφή του" σε τρίτο μνημόνιο και μέτρα λιτότητας) όπως και η Συμφωνία των Πρεσπών που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ψηφόφορων της Βόρειας Ελλάδας.

AFP: Οι Έλληνες ψηφοφόροι διώχνουν τον Τσίπρα από την εξουσία

Την ήττα του Αλέξη Τσίπρα στις σημερινές (7/72019) «βλέπει» το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα οδηγείται στις κάλπες με τους ψηφοφόρους να αναμένεται να διώξουν τον Τσίπρα».
«Οι Έλληνες ψηφοφόροι θα ψηφίσουν την Κυριακή στις πρώτες εθνικές εκλογές της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή, και το αριστερό κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να εκδιωχθεί από τη συντηριτική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.
«Έπειτα από σχεδόν πέντε χρόνια στην εξουσία, ο νεότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας στα χρόνια της κρίσης -αλλά και ο νεότερος σε περισσότερο από ένα αιώνα- προσπαθεί να ξεπεράσει τη 10 μονάδων διαφορά με τη ΝΔ εν μέσω εκτεταμένης δυσαρέσκειας έπειτα από χρόνια υψηλής φορολογίας» σημειώνει το γαλλικό πρακτορείο ενώ συμπληρώνει ότι «με τρεις νέες δημοσκοπήσεις που προβλέπουν σαφή νίκη για το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο Τσίπρας κάλεσε τους υποστηρικτές να κινητοποιηθούν, ελπίζοντας σε μια αντροπή».
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.
Στο πρακτορείο περιλαμβάνονται και δηλώσεις Ελλήνων ψηφοφόρων οι οποίοι εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα.
Ο Χρήστος Μαραβλής που μίλησε στο AFP, είχε ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και δηλώνει πως πολλοί ψηφοφόροι θέλουν να τιμωρήσουν τον Τσίπρα επειδή πρόδωσε τον ελληνικό λαό με τις ψεύτικες υποσχέσεις του.
Στον αντίποδα, η κα. Αλκμήνη από τη Νέα Σμύρνη εκτιμά όταν εάν κερδίσει η ΝΔ, «φοβάμαι ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων θα επιδεινωθούν».
Τέλος, το AFP σχολιάζει ότι ο κ. Τσίπρας έχει δεχθεί δριμεία κριτική επειδή παρουσιάστηκε ως πολέμιος της λιτότητας, αλλά εντέλει αποδέχθηκε άλλο ένα δανειακό πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.


Reuters: Στις κάλπες οι Έλληνες, μετρημένες οι ώρες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα αναφέρεται σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το οποίο επικαλούμενο τις τελευταίες δημοσκοπήσεις εκτιμά ότι νικητής θα είναι η συντηρητική ΝΔ, βάζοντας τέλος στα τέσσερα χρόνια της αριστερής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όπως αναφέρεται βύθισε την χώρα περισσότερο στο χρέος και στις πολιτικές κρίσεις.
Σύμφωνα με το Reuters, οι εκλογές αυτές είναι κυρίως μια αναμέτρηση δύο υποψηφίων, του 44χρονου Αλέξη Τσίπρα που ανέλαβε την εξουσία το 2015 με την υπόσχεση να καταργήσει τη λιτότητα για να υπαναχωρήσει αργότερα και του 51χρονου Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος προέρχεται από μια γνωστή πολιτική δυναστεία.
Το δημοσίευμα επικαλείται τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες θέλουν τη ΝΔ να προηγείται με 10 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ και να βρίσκεται πολύ κοντά στην αυτοδυναμία.
Η οικονομία είναι το κύριο ζήτημα αναφέρει στο Reuters ο Θωμάς Γεράκης επικεφαλής της εταιρίας δημοσκοπήσεων MARC.
«Οι ψηφοφόροι θέλουν να ξέρουν ότι η κυβέρνηση μπορεί να δώσει στους Έλληνες έναν καλύτερο αύριο.
Κάποιοι ψηφοφόροι θέλουν να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για την αθέτηση των υποσχέσεών του» υποστηρίζει ο κ.Γεράκης με το δημοσίευμα να υποστηρίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε σφοδρή κριτική τόσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και για τη μεγάλη καταστροφή με την πυρκαγιά στο Μάτι, την ώρα που η Ελλάδα παραμένει υπό την επιτήρηση των Ευρωπαίων για την οικονομία της.
Από την πλευρά της η ΝΔ ελπίζει ότι με τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει, θα καταφέρει να πείσει τους Ευρωπαίους να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τις απαιτήσεις τους για τα δημοσιονομικά της χώρας.
«Το πρώτο πράγμα που είναι απαραίτητο για να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη είναι μια σταθερή κυβέρνηση, μια ισχυρή πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Reuters ο κ.Μητσοτάκης ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως κάθε ψήφος στον Μητσοτάκη πηγαίνει στο πολιτικό κατεστημένο που οδήγησε την χώρα στο γκρεμό.

The Telegraph: Στην Ελλάδα επιστρέφει στην κυβέρνηση μία από τις παλιότερες πολιτικές δυναστείες

«Οι κουρασμένοι Έλληνες "τιμωρούν" την προοδευτική Αριστερή κυβέρνηση και επαναφέρουν την παλιού στιλ πολιτική δυναστεία» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Telegraph για τις εκλογές στην Ελλάδα.
Όπως επισημαίνεται, εξαντλημένοι από τη λιτότητα και απογοητευμένοι από τις αθετημένες υποσχέσεις της κυβέρνησης, οι Έλληνες αναμένετια να εκλέξουν ως νέο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον απόγονο μιας ισχυρής πολιτικής οικογένειας και τον γιο ενός πρώην πρωθυπουργού» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία με υποσχέσεις να αψηφήσει τις Βρυξέλλες και τους δανειστές της Ελλάδας, να επαναδιαπραγματευτεί ένα τεράστιο πακέτο διάσωσης και να βάλει τέλος στη λιτότητα.
Το σύνθημά του ήταν «ελπίδα έρχεται» αλλά μέσα σε λίγους μήνες που ήταν στην εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας «αψήφησε τα αποτελέσματα ενός δημοψηφίσματος και έμεινε παγιδευμένος με το πρόγραμμα διάσωσης πολλών δισεκατομμυρίων λιρών που υπέβαλε η "τρόικα" - η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
Από τότε οι Έλληνες υπέστησαν νέο γύρο φορολογικών αυξήσεων, μειώσεων στις συντάξεις και απωλειών θέσεων εργασίας.
Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος επισημαίνει: «Κληθήκαμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική που δεν ήταν δική μας, αλλά το αποτέλεσμα ενός οδυνηρού συμβιβασμού με τους πιστωτές μας το καλοκαίρι του 2015».
Κι ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας «τα περιθώρια ελιγμών που είχαμε ήταν πολύ πολύ μικρά και είχαμε λίγες επιλογές.
Το μνημόνιο ήταν ένας ζουρλομανδύας.
Είχαμε να επιλέξουμε είτε αυτό το δύσκολο δρόμο ή τη σύγκρουση που θα μπορούσε να μας οδηγήσει στη χρεοκοπία και σε μεγαλύτερη φτώχεια.
Ακολουθήσαμε τον λιγότερο οδυνηρό τρόπο».
Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση μπορεί να κερδίσει στις εκλογές, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των δημοσκοπήσεων, ο κ. Σκουρλέτης λέει «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία».
Από την πλευρά της ΝΔ, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος επισημαίνει «η φορολογία είναι πολύ υψηλή.
Εάν παραμείνει έτσι, τίποτα δεν μπορεί να συμβεί στην οικονομία.
Κάποιοι άνθρωποι πληρώνουν το 80% με 85% του εισοδήματος τους σε φόρους».
Σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο, η μείωση των φόρων θα οδηγήσει στον επαναπατρισμό των ελληνικών επιχειρήσεων που μετέφεραν τις έδρες τους στην Κύπρο και τα Βαλκάνια λόγω του ευνοϊκότερου φορολογικού συστήματος.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης