Φυσικό Αέριο

Βρετανία: Οι τιμές του φυσικού αερίου υποχωρούν καθώς το πεδίο Troll αυξάνει την παραγωγή

Βρετανία: Οι τιμές του φυσικού αερίου υποχωρούν καθώς το πεδίο Troll αυξάνει την παραγωγή
Η τιμή του φυσικού αερίου εντός της ημέρας υποχώρησε 0,6 πένες στις 26,80 πένες ανά θερμίδα
Οι βρετανικές τιμές χονδρικής πώλησης φυσικού αερίου μειώθηκαν την Παρασκευή καθώς οι ενισχυμένες παραδόσεις από τη Νορβηγία, μετά την αύξηση της παραγωγής από τον τομέα Troll, που ολοκληρώθηκε η ετήσια συντηρήσή του, οδήγησε σε υπερπροσφορά στην αγορά.
 Η τιμή του φυσικού αερίου εντός της ημέρας υποχώρησε 0,6 πένες στις 26,80 πένες ανά θερμίδα μέχρι τις 0735 GMT.
Η τιμή του φυσικού αερίου της ημέρας αυξήθηκε κατά 0,3 πένες σε 27,20 p/therm.
Οι ροές κατά μήκος του αγωγού Langeled από τη Νορβηγία αυξήθηκαν κατά 18 εκ. mcm και ενισχύθηκαν από την παραγωγή του Troll, ενός από τους μεγαλύτερους τομείς στη Νορβηγία.
Προμήθειες περίπου 42 mcm σταμάτησαν από το Troll κατά τη διάρκεια της συντήρησης και ενώ η παραγωγή αυξήθηκε, περίπου 11 mcm αναμένεται να μειωθούν μέχρι τις 19 Ιουλίου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του GASSCO.
Μια απρογραμμάτιστη διακοπή στο Nyhamma η οποία επηρέασε την αγορά κατά την διάρκεια της εβδομάδας αναμένεται να διαρκέσει και την επόμενη εβδομάδα.
Το σύστημα υπερφορτώνεται κατά 6,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm), με τη ζήτηση να φτάνει τα 168,3 εκ. mcm και την πρόβλεψη εφοδιασμού στα 174,9 εκ. mcm, σύμφωνα με τα στοιχεία του National Grid.
Η παραγωγή αιολικής ενέργειας προβλεπόταν σε 6,2 gigawatts για την Παρασκευή, ισχυρότερη από την 4,8 GW την Πέμπτη, αν και αναμένεται να μειωθεί ελαφρά από το Σάββατο.
Η αποστολή από τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) περέμεινε σταθερή στα 13 mcm.
Δύο δεξαμενόπλοια LNG βρίσκονται για εκφόρτωση αργότερα την επόμενη εβδομάδα, αλλά ένα τρίτο δεξαμενόπλοιο μπορεί να φορτώσει από το Milford Haven, μειώνοντας τις προμήθειες.
 Το συμβόλαιο του Αυγούστου υποχώρησε 0,2 πένες σε 26,70 πένες ανά θερμίδα, ενώ το ολλανδικό συμβόλαιο με το επόμενο μήνα υποχώρησε 0,14 ευρώ σε 10,38 ευρώ ανά μεγαβάτ /ώρα.
Η σύμβαση άνθρακα της ΕΕ μειώθηκε κατά 0,08 ευρώ στα 25,93 ευρώ ανά τόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης