Ενέργεια

Ισπανία: Πρόταση για μείωση των αποδόσεων στη μεταφορά και διανομή φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας

Ισπανία: Πρόταση για μείωση των αποδόσεων στη μεταφορά και διανομή φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας
"Σταθερό και αυστηρό" σύστημα υπολογισμού προτείνει η επιτροπή ανταγωνισμού
Η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού της Ισπανίας πρότεινε την Παρασκευή 5/7/2019 να μειώσει τα σταθερά ποσοστά απόδοσης για τη μεταφορά και τη διανομή φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, ζητώντας ένα "σταθερό και αυστηρό" σύστημα υπολογισμού για τα έσοδα των εταιρειών ενέργειας.
Η Ισπανία ρυθμίζει τα έσοδα από τη μεταφορά και τη διανομή φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, καθορίζοντας το ποσοστό των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας στις επενδύσεις τους.
Την Παρασκευή ο ρυθμιστικός φορέας πρότεινε να μειωθούν οι αποδόσεις στις μεταφορές φυσικού αερίου κατά 21,8% και να μειωθεί το ποσοστό διανομής κατά 17,8%.
Πρότεινε μείωση κατά 7% στις αποδόσεις της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας κατά 8,2%.
Οι μετοχές στις εταιρείες φυσικού αερίου Enagas και Naturgy υποχώρησαν 5,8% και 3,1% αντίστοιχα στις 1247 GMT, προστιθέμενες στις απότομες απώλειες την Πέμπτη, όταν η ισπανική εφημερίδα Cinco Dias ανέφερε σχετικά με το σχέδιο της αρχής να μειώσει τα ποσοστά.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης