Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

CNBC: Το τέλος του λαϊκισμού στην Ελλάδα; - Η νίκη Μητσοτάκη ευπρόσδεκτη από αγορές

tags :
CNBC: Το τέλος του λαϊκισμού στην Ελλάδα; - Η νίκη Μητσοτάκη ευπρόσδεκτη από αγορές
Το CNBC επισημαίνει ότι εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, οι εκλογές της 7ης Ιουλίου θα βάλουν τέλος στη λαϊκιστική ρητορική του Αλέξη Τσίπρα
Πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του CNBC «φιγουράρουν» οι ελληνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου με δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «Το τέλος του λαϊκισμού στην Ελλάδα; Οι ψηφοφόροι κατευθύνονται στις κάλπες με το συντηρητικό κόμμα να αναμένεται να κερδίσει».
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, εάν οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν οι εκλογές θα κλείσει το βιβλίο της λαϊκιστικής ρητορικής του σημερινού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».
Στο CNBC μιλάει και η Αθανασία Κοκκινογένη από την εταιρεία συμβούλων DuckerFrontier η οποία υποστηρίζει «κατά τη διάρκεια του 2010-2014, ο ελληνικός λαός υπέφερε πολύ από τους υψηλούς φόρους, τους μειωμένους μισθούς και συντάξεις, την άνοδο της ανεργίας και γενικά την επιδείνωση της οικονομίας.
Η απελπισία του λαού είχε ως αποτέλεσμα τις μεγάλες διαμαρτυρίες και οι Έλληνες επιζητούσαν τους ενόχους.
Ο ακρο-αριστερός Αλέξης Τσίπρας φάνηκε να είναι ο σωτήρας τους εκείνη τη στιγμή».
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στο 2015, όταν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε στις εκλογές με την υπόσχεση να βάλει τέλος στη λιτότητα «σε μια χώρα που από το 2010 ήταν στο έλεος των διεθνών πιστωτών».
«Το πρώτο γκρουπ των υπουργών του Τσίπρα και ο συγκρουσιακός του τόνος δεν πήγε καλά στις Βρυξέλλες.
Τελικά ο Τσίπρας κατέληξε να προκήρυξε πρόωρες εκλογές αργότερα το ίδιο έτος, να τις κερδίσει, και να παρουσιάσει μια φρέσκα ομάδα και να πετύχει μια σταθερή θέση εργασίας με τους δανειστές της χώρας» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα όπου η κα. Κοκκινογένη τονίζει «σύντομα, η ταχεία επιδείνωση της οικονομίας υποχρέωσε τον Τσίπρα σε συμβιβασμό με τις απαιτήσεις των δανειστών».
Το αποτέλεσμα ήταν το τρίτο μνημόνιο.
Σύμφωνα με την κα. Κοκκινογένη, οι εκλογές του 2019 «ενδεχομένως να μην αποτελέσουν το τέλος του λαϊκισμού στην Ελλάδα αλλά δημιουργούν αμφιβολίες στο κοινό σχετικά με την ικανότητα των Ελλήνων λαϊκιστών να εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους σε περιόδους αναταραχής».
Το CNBC επικαλείται και παλιότερες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκης στο αμερικανικό δίκτυο όπου υποσχέθηκε να μειώσει την εταιρική φορολογία.
«Αυτό είναι κάτι που μπροούμε να καταφέρουμε από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης μας» είχε πει.
«Η νίκη του θα μπορούσε να είναι ευπρόσδεκτη εξέλιξη από τους επενδυτές» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης