Τελευταία Νέα

Δυναμικό άνοιγμα της Lightsource BP στην Βραζιλία - Αγοράζει έργα ηλιακής ενέργειας 1.9GW από την Enerlife

Δυναμικό άνοιγμα της Lightsource BP στην Βραζιλία -  Αγοράζει  έργα ηλιακής ενέργειας 1.9GW από την Enerlife
Τα έργα βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης
Η επιχείρηση  ηλιακής ενέργειας Lightsource BP έχει αποκτήσει μεγάλο αριθμό έργων στη Βραζιλία, με δυνατότητα να διπλασιάσει σχεδόν τη σημερινή παγκόσμια παραγωγική ικανότητα.
Η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, στην οποία η BP κατέχει ποσοστό συμμετοχής 43%, ανακοίνωσε  ότι αγόρασε 1,9 γιγαβάτ έργων από την  Enerlife για ένα μη ανακοινωθέν ποσό.
Τα ηλιακά έργα βρίσκονται σε διάφορα στάδια, από πρώιμες άδειες γης μέχρι πιο προηγμένη εξέλιξη με συνδέσεις στο δίκτυο.
Η ηλιακή ενέργεια συμβάλλει λίγο περισσότερο από το 1% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Βραζιλίας, η οποία αναμένεται να αυξηθεί κατά τις επόμενες δεκαετίες.
"Αυτά είναι τα δομικά στοιχεία των οποίων θα αναπτύξουμε μια πολύ επιτυχημένη ηλιακή επιχείρηση σε όλη τη Βραζιλία", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lightsource B,P Kareen Boutonnat.
Η Lightsource θα στοχεύει κυρίως σε εταιρικούς και βιομηχανικούς αγοραστές, τόσο στη ρυθμιζόμενη όσο και στην μη ρυθμιζόμενη αγορά, σύμφωνα με τον Vlasios Souflis, διευθυντή ανάπτυξης διεθνών επιχειρήσεων.
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας, την περασμένη εβδομάδα, χορήγησε άδειες για νέα έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία θα προσθέσουν χωρητικότητα 402 μεγαβάτ (MW) μέχρι το 2023 σε χαμηλές τιμές για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας.
Η Enerlife ανέλαβε περισσότερα από 160 megawatt σε πέντε ηλιακά έργα.
Η Lightsource BP είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη με πάνω από  3 δισεκατομμύρια  δολάρια  επενδύσεις με σχεδόν 2 γιγαβάτ ηλιακών έργων ανά τον κόσμο, σύμφωνα με την ανακοίνωση  της Lightsource BP.
Η εταιρεία έχει επεκτείνει τα τελευταία χρόνια τις δραστηριότητές της σε πολιτείες των ΗΠΑ Καλιφόρνια, Πενσυλβανία και του Μέριλαντ καθώς και στην Αίγυπτο και την Ινδία.
Το χαρτοφυλάκιο Enerlife αποτελείται από 1,9 gigawatts ηλιακών έργων, συμπεριλαμβανομένων 440 μεγαβάτ σε ανάπτυξη τελικού σταδίου, καθώς και 180 megawatt έργων κατανεμημένης παραγωγής σε πέντε κράτη, καθένα από τα οποία έχει χωρητικότητα έως 5 megawatt, ανακοίνωσε  η Lightsource BP.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης