Ενέργεια

Μ.Λαζαρίδης (ΝΔ):Ωρολογιακή βόμβα η Δ.Ε.Η. με ευθύνη της απερχόμενης κυβέρνησης

Μ.Λαζαρίδης (ΝΔ):Ωρολογιακή βόμβα η Δ.Ε.Η. με ευθύνη της απερχόμενης κυβέρνησης
Τα σχέδια της ΝΔ - Τρία βήματα για την εξυγιάνση της εοπιχείρησης
Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Δ.Ε.Η. μίλησε σήμερα σε debate με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, ο υποψήφιος Βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».
«Η απερχόμενη Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα», ανέφερε, «προσπαθεί να κρύψει κάτω από το χαλί τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στη Δ.Ε.Η.
Παρέλαβε την Δ.Ε.Η. με 90.000.000 ευρώ κέρδη και την παραδίδει με 900.000.000 ευρώ ζημιές. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει και φεύγει από την Κυβέρνηση, αφήνει πίσω του μια ωρολογιακή βόμβα, στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας. Θέλω να διαβεβαιώσω  ότι οι ευθύνες που υπάρχουν θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν. Η Νέα Δημοκρατία πάρα πολύ έγκαιρα παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση, που καλύπτει όλες τις πτυχές του ενεργειακού τομέα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του μακροπρόθεσμου ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας, ο οποίος σήμερα -όπως εκτιμούμε- είναι ανύπαρκτος. Θεωρούμε επομένως αυτόν τον σχεδιασμό, πάρα πολύ σημαντικό για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας».

Για το πως σχεδιάζει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εφόσον κερδίσει τις εκλογές να βγάλει από το αδιέξοδο την Δ.Ε.Η., ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε: «Η Νέα Δημοκρατία θα επιχειρήσει μια εξυγιαντική παρέμβαση, στον όμιλο της Δ.Ε.Η., με τα εξής βήματα.
Το πρώτο είναι άμεσα μέτρα για την επιβίωση της εταιρείας μέσω της αντιμετώπισης του άμεσου κινδύνου της έλλειψης ρευστότητας, πχ. Θα δώσουμε ισχυρά κίνητρα, για την πληρωμή των λογαριασμών.
Το δεύτερο η σύμβαση παραχώρησης ή πώλησης για το διεθνή διαγωνισμό ορισμένων λιγνιτικών μονάδων και υδροηλεκτρικών εργοστασίων της Δ.Ε.Η. που είχε καταστεί απαραίτητη λόγω των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για βίαιη μεταβίβαση του μεριδίου αγοράς της Δ.Ε.Η. Μόνον έτσι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες, ώστε αφενός η Δ.Ε.Η. να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για τη διάσωσή της και αφετέρου να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας στην επιχείρηση.
Το τρίτο. Θα προχωρήσουμε σε μια αποδοτική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της μέσω μιας νέας διοικητικής δομής.
Τέλος, θα αναπτύξουμε και θα ενδυναμώσουμε τη Δ.Ε.Η. μέσω της συμμαχίας με στρατηγικό επενδυτή που θα δημιουργήσει νέες προοπτικές στην εταιρεία».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης