Επικαιρότητα

Sefcovic για ΑΟΖ: Θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε

Sefcovic για ΑΟΖ: Θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε

Ο Μάρος Σέφτσοβιτς εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος προέδρου Δημήτρη Χριστόφια

Τη διαβεβαίωσή του προς τους πολίτες της Κύπρου ότι "θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε", αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε σχέση με την παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, έδωσε σήμερα από το Στρασβούργο ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν για θέματα ενέργειας Μάρος Σέφτσοβιτς.
Συγκεκριμένα, ο Μάρος Σέφτσοβιτς, Αντιπρόεδρος της Κομισιόν για θέματα ενέργειας, μιλώντας εκ μέρους του Προέδρου της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ, ο οποίος συναντάται στις Βρυξέλλες την ίδια ώρα με τη διάδοχό του Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, απευθυνόμενος στους Ευρωβουλευτές και περιγράφοντας τις αποφάσεις του τελευταίου τακτικού (20-21) και του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (30), δήλωσε: "Και τώρα λίγα λόγια για τα υπόλοιπα θέματα που συζήτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Πρώτον θέλω να επαναβεβαιώσω την πλήρη υποστήριξή μας στην Κύπρο σε σχέση με την συνεχιζόμενη παράνομη γεωτρητική δραστηριότητα της Τουρκίας. Ο Πρόεδρος Γιούνκερ ήταν ο πρώτος που δήλωσε, ήδη από το Σίμπιου, ότι σε αυτό το θέμα `είμαι Κύπριος` και είμαι χαρούμενος που στο ευρωπαϊκό συμβούλιο όλα τα Κράτη Μέλη μίλησαν με μία φωνή και είπαν είμαστε όλοι Κύπριοι".
O Mάρος Σέφτσοβιτς συμπλήρωσε: "Η Κομισιόν πλέον υποστηρίζει αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης, εργαζόμενη πάνω σε στέρεα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε και διαβεβαιώνω τους πολίτες της Κύπρου ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Η ΕΕ θα σταθεί σε πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο".
Τέλος, ο Μάρος Σέφτσοβιτς εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, χαρακτηρίζοντάς τον ως "έναν άνθρωπο που μοιραζόταν την αγάπη του για την Ευρώπη και την Κύπρο όπως και εμείς".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης