Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Cavusoglu: Θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση οι Ελληνοκύπριοι αν κάνουν βήμα στην Ανατ. Μεσόγειο

Cavusoglu: Θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση οι Ελληνοκύπριοι αν κάνουν βήμα στην Ανατ. Μεσόγειο
Ο Τσαβούσογλου ανέφερε ακόμα πως «όλα τα βήματα μας είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο
Νέες απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας εξαπέλυσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Σε συνέντευξη του στην Τουρκική κρατική τηλεόραση TRT δήλωσε πως: «Δεν έχει σημασία για εμάς το τι κάνουν οι Ελληνοκύπριοι». «Στην ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα. Αν τολμήσουν θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση όπως στο παρελθόν», τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ο Τσαβούσογλου ανέφερε ακόμα πως «όλα τα βήματα μας είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Το τι θα κάνει μέσα στην υφαλοκρηπίδα της το αποφασίζει μόνο η Τουρκία. Είναι καθήκον της Τουρκίας, ως εγγυήτρια δύναμη, να προστατέψει τα δικαιώματα της ‘’Τουρκικής Δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου’’ και του τουρκοκυπριακού λαού».
Απειλές είχε εξαπολύσει και ο Τούρκος πρόεδροςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Στην ανατολική Μεσόγειο κάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Όμως αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα, τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε».
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης