Επικαιρότητα

Νέες απειλές Erdogan: Εάν χρειαστεί θα μιλήσουμε στη Μεσόγειο σε γλώσσα που καταλαβαίνουν

Νέες απειλές Erdogan: Εάν χρειαστεί θα μιλήσουμε στη Μεσόγειο σε γλώσσα που καταλαβαίνουν
Δεν είμαστε απλά μια αγορά, συμμετέχουμε στην παραγωγή υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας
Νέες απειλές κατά της Ελλάδας, της Τουρκίας αλλά και της ΕΕ ενόψει και των κυρώσεων που αναμένεται να αποφασίσει κατά της Τουρκίας για τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος Rejep Tayip Erdogan υποστηρίζοντας ότι εάν η άλλη πλευρά δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα, είναι διατεθειμένος και έτοιμος να μιλήσει σε γλώσσα που θα καταλάβουν.
«Στην ανατολική Μεσόγειο κάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα.
Και έτσι θα συνεχίσουμε.
Όμως αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα, τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε.
Είναι απαράδεκτο να διεκδικούν πράγματα εκεί όσοι δεν έχουν δικαιώματα.
Άλλωστε και η ‘’νότια Κύπρος’’  δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ με τη νομιμότητα» τόνισε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κίνα ο Erdogan, ο οποίος στράφηκε και κατά της ΕΕ για την ένταξη της Κύπρου στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
«Η ελληνοκυπριακή διοίκηση της ‘’νότιας Κύπρου’’ η οποία εντάχθηκε στην ΕΕ με ύποπτο τρόπο τώρα προσπαθεί να εκφοβίσει την ‘’Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’’ με την δύναμη που παίρνει από την Ευρώπη.
Η ΕΕ δεν συμπεριφέρεται έντιμα.
Στο Μπούργκενστοκ έγινε η μεγαλύτερη αδικία.
Η ‘’νότια Κύπρος’’ εντάχθηκε στην ΕΕ ενώ είπε όχι στο δημοψήφισμα ενώ η ‘’βόρεια Κύπρος’’ που είπε το ναι δεν εντάχθηκε.
H EE δεν έδωσε και τα χρήματα που έπρεπε να χορηγήσει στην βόρεια Κύπρο.
Εμείς πώς να πιστέψουμε αυτή την ΕΕ;
Αυτοί δεν είναι έντιμοι.
Όλοι τους είναι σφετεριστές. Κι εδώ πάλι τα ίδια κάνουν!» υποστήριξε ο Erdogan.

Πυρά και στις ΗΠΑ: Ληστεία αν δεν μας δώσουν τα F-35

Πάντως ο Erdogan ανεβάζει τους τόνους και απέναντι στις  ΗΠΑ, αναφέροντας πως αν οι ΗΠΑ δεν παραδώσουν στην Τουρκία τα μαχητικά F -35, αυτό θα είναι ληστεία.

«Εάν έχεις έναν πελάτη και αυτός ο πελάτης σε πληρώνει στην ώρα του, πώς γίνεται να μην δώσεις σε αυτόν τον πελάτη το προϊόν σου;
Η λέξη για αυτό λέγεται ληστεία» υποστήριξε ο Erdogan.
Ο Erdogan υποστήριξε επιπλέον ότι η Τουρκία έχει ήδη πληρώσει 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια για τα F-35, ότι έχει παραλάβει ήδη 4 μαχητικά και ότι Τούρκοι πιλότοι πηγαίνουν στις ΗΠΑ για να εκπαιδευθούν.
«Έχουμε κάνει μια συμφωνία να αγοράσουμε 116 F-35.
Δεν είμαστε απλά μια αγορά, συμμετέχουμε στην παραγωγή του αεροσκάφους.
Παράγουμε κάποια τμήματα του στην Τουρκία» είπε ο Erdogan στην πρώτη αντίδραση του στις πληροφορίες που θέλουν τις ΗΠΑ να επιμένουν σε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας εφόσον αυτή προχωρήσει στην αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S – 400.
Σημειώνεται πως κατόπιν της πρόσφατης συνάντησης του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump στο περιθώριο της G20 στην Ιαπωνία, ο Erdogan είχε εμφανιστεί σίγουρος ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία για τους S – 400, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει καταλήξει σε κάποιου είδους συμφωνία με τον Trump.
Ωστόσο, μετά τη συνάντηση αυτή, μια σειρά από Αμερικάνους αξιωματούχους κατέστησαν σαφές πως οι ΗΠΑ δεν έχουν αλλάξει σε καμία περίπτωση τη στάση τους απέναντι στην Τουρκία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης