Επικαιρότητα

Putin: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Ελλάδα προς όλες τις κατευθύνσεις

tags :
Putin: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Ελλάδα προς όλες τις κατευθύνσεις
Ο Vladimir Putin αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι η Ρωσία υποστηρίζει με συνέπεια μια δίκαιη και βιώσιμη λύση
Την ετοιμότητα της Ρωσίας για περαιτέρω συνεργασία με την Ελλάδα «προς όλες τις κατευθύνσεις», εξέφρασε ο Vladimir Putin κατά την τελετή παραλαβής διαπιστευτηρίων από νέους πρέσβεις στη Μόσχα.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputniknews, ο Vladimir Putin αναφέρθηκε στο Έτος Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδας - Ρωσίας, ενώ εξέφρασε την πρόθεση για περαιτέρω συνεργασία με την Ελλάδα προς κάθε κατεύθυνση, μιλώντας στο Κρεμλίνο, σε τελετή κατά την οποία ο Ρώσος πρόεδρος δέχτηκε τα διαπιστευτήρια της νέας πρέσβειρας της Ελλάδας στη Μόσχα, Τασίας Αθανασίου, καθώς κι άλλων 17 πρεσβευτών.
«Με την Ελλάδα συνδεόμαστε με βαθιούς, μακροχρόνιους, ιστορικούς δεσμούς. Τώρα στις χώρες μας έχουμε το Έτος Γλώσσας και Λογοτεχνίας και είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω συνεργασία κυριολεκτικά προς όλες τις κατευθύνσεις», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.
Ο Vladimir Putin μίλησε, επίσης, για τους δεσμούς Ρωσίας - Κύπρου, λέγοντας «με τη Δημοκρατία της Κύπρου διατηρήσαμε στενούς πολιτικούς, ανθρωπιστικούς και πνευματικούς δεσμούς.
Η Κύπρος είναι ένας αγαπημένος τόπος διακοπών για τους Ρώσους πολίτες.
Πέρυσι, πάνω από 800 χιλιάδες Ρώσοι επισκέφθηκαν τα κυπριακά θέρετρα».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι η Ρωσία υποστηρίζει με συνέπεια «μια δίκαιη και βιώσιμη λύση».
«Η Ρωσία έχει υποστηρίξει με συνέπεια μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος με βάση τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», υπογράμμισε ο V. Putin.
Η νέα Ελληνίδα πρέσβης στη Ρωσία, Τασία Αθανασίου, έφτασε στη Μόσχα στα τέλη Απριλίου 2019.
Η κ. Αθανασίου υπηρετεί στο διπλωματικό σώμα από το 1984 έχοντας εργαστεί στις πρεσβείες της Ελλάδας στην Ουγγαρία, την Αλβανία και το Βατικανό.
Επίσης, υπήρξε πρέσβης στη Συρία και την Πολωνία.
Το 2015 η κ. Αθανασίου ήταν επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ενώ από το 2017 είχε αναλάβει πρέσβης της Ελλάδας στην Ιταλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης