Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Mustafa Şentop: Μπλόφα οι κυρώσεις της Ε.Ε. - Θα συνεχίσουμε γεωτρήσεις σε Κύπρο

Mustafa Şentop: Μπλόφα οι κυρώσεις της Ε.Ε. - Θα συνεχίσουμε γεωτρήσεις σε Κύπρο
Ο Σεντόπ υποστήριξε, παράλληλα, ότι δεν έπρεπε να επιτραπεί στην Κύπρο να ενταχθεί στην ΕΕ
Η Τουρκία δεν θα σταματήσει τις γεωτρήσεις στα κυπριακά ύδατα, παρά τις απειλές της Ε.Ε. για κυρώσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ με το ΑΚP στο Sputnik, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως «μπλόφα» τις εξαγγελίες της Ένωσης.
«Η Τουρκία έχει δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο και είμαστε αποφασισμένοι να τα ασκήσουμε. Η Τουρκία δεν θα ανεχθεί τέτοιες μπλόφες ή απειλές», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Σεντόπ υποστήριξε, παράλληλα, ότι δεν έπρεπε να επιτραπεί στην Κύπρο να ενταχθεί στην ΕΕ, αφού οι κανόνες της Ε.Ε. προβλέπουν ότι μια χώρα πρέπει πρώτα να επιλύσει τις συνοριακές διαφορές της και μετά να ενταχθεί. 
«Στην περίπτωση της Κύπρου υπάρχει αυτό το θέμα και παρ' όλα αυτά δέχτηκαν τη Νότια Κύπρο, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, στην Ε.Ε.. Αυτή είναι λοιπόν μια πολύ βασική αρχή δικαίου που παραβλέφθηκε, η οποία δεν μπορεί να τύχει υπεράσπισης», δήλωσε.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο Σεντόπ εξέφρασε την ικανοποίηση της Τουρκίας για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE).
Στις 26 Ιουνίου τα μέλη του PACE ενέκριναν ψήφισμα το οποίο επιβεβαιώνει τις πλήρεις εξουσίες της ρωσικής αντιπροσωπείας στο πλαίσιο του οργανισμού. Όλες οι τροποποιήσεις κυρώσεων που προτάθηκαν για το έγγραφο είχαν απορριφθεί και η Ρωσία επανέλαβε το πλήρες έργο της στη Συνέλευση. Η ρωσική αντιπροσωπεία στην PACE είχε απαλλαγεί από τα δικαιώματα ψήφου της από τον Απρίλιο του 2014, μετά την ουκρανική κρίση και τα γεγονότα της Κριμαίας.

Πηγή: sigmalive.com
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης