Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Εuroasia Interconnector: Αναστέλλεται η διαγωνιστική διαδικασία που είχε προκηρύξει η Aριάδνη για τους μετατροπείς

Εuroasia Interconnector: Αναστέλλεται η διαγωνιστική διαδικασία που είχε προκηρύξει η Aριάδνη για τους μετατροπείς
Η Εuroasia Interconnector παραμένει προσηλωμένη στην έγκαιρη υλοποίηση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης ως "Έργο Κοινού Ενδιαφέροντος" βάσει του Κανονισμού 347/2013 και των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Την αναστολή του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η Αριάδνη Interconnection για τους σταθμούς της διασύνδεσης με την Κρήτη αποφάσισε η Αρχή Εκδίκασης Προδικαστικών Προσφυγών μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση της για την προσφυγή της Euroasia.

Ειδικότερα:


Στις 28 Ιουνίου, η αρχή εξέτασης προδικαστικών προσφυγών (ΑΕΠΠ) αποφάσισε την αναστολή του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, Αριάδνη Interconnection ΑΕ για την προμήθεια και εγκατάσταση δύο σταθμών μετατροπής και ενός υποσταθμού για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια προσφυγής που κατέθεσε κατά του διαγωνισμού η Εuroasia Interconnector, φορέας υλοποίησης του PCI 3.10.3 Κρήτη Αττική επικαλούμενη μεταξύ άλλων ότι η Αριάδνη ενεργεί βάσει αποφάσεων της ΡΑΕ που ήδη έχουν χαρακτηριστεί ως παράνομες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η αναστολή του διαγωνισμού ισχύει μέχρι την οριστική απόφαση της ΑΕΠΠ.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη ο ACER, o σύνδεσμος των ρυθμιστικών αρχών των χωρών της ΕΕ, επιβεβαίωσε στην ετήσια έκθεση του (1.07.2019) πως το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής που εκτελείται υπό την αιγίδα του Euroasia Interconnector βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος υλοποίησης, παρά τους αντίθετους αβάσιμους ισχυρισμούς της ΡΑΕ περί καθυστερήσεων, τους οποίους έχει ήδη απορρίψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Εuroasia Interconnector παραμένει προσηλωμένη στην έγκαιρη υλοποίηση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης ως "Έργο Κοινού Ενδιαφέροντος" βάσει του Κανονισμού 347/2013 και των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τα ευεργετικά οικονομικά οφέλη για τον Έλληνα καταναλωτή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης