Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Pyatt: Η Ελλάδα έχει καταστεί ένας από τους πιο αξιόλογους και σημαντικούς περιφερειακούς συμμάχους

Pyatt: Η Ελλάδα έχει καταστεί ένας από τους πιο αξιόλογους και σημαντικούς περιφερειακούς συμμάχους
Υπάρχει ευρεία συναίνεση στην Ουάσινγκτον ότι η Ελλάδα έχει καταστεί ένας από τους πιο αξιόλογους και σημαντικούς περιφερειακούς συμμάχους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρέσβης
«Η Βόρεια Ελλάδα καθίσταται κρίσιμο σταυροδρόμι για την ενεργειακή ασφάλεια και διαφοροποίηση, ένας χώρος για μακροπρόθεσμες επενδύσεις» επισήμανε τη Δευτέρα ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.
Μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της 4ης Ιουλίου, της εθνικής επετείου των ΗΠΑ, ο αμερικανός διπλωμάτης αναφέρθηκε σε  μια σειρά ενεργειακά έργα στην περιοχή, όπως ο TAP και τα πρόσφατα εγκαίνια έναρξης των κατασκευαστικών έργων για τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου IGB.
Υπογράμμισε επίσης τη σταθερή προσήλωση των ΗΠΑ και της Ελλάδας στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων. «Ήμουν στην Ουάσιγκτον τον περασμένο μήνα και είχα τη χαρά να διαπιστώσω ότι το απόθεμα στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας είναι υψηλότερο από ποτέ. Υπάρχει ευρεία συναίνεση στην Ουάσινγκτον ότι η Ελλάδα έχει καταστεί ένας από τους πιο αξιόλογους και σημαντικούς περιφερειακούς συμμάχους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρέσβης.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα αναφέρθηκε επίσης στη Θεσσαλονίκη και την αμερικανική παρουσία στην πόλη μέσω του αμερικανικού κολεγίου Ανατόλια, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής κ.ά., αλλά και στις ομορφιές της Χαλκιδικής, την οποία είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το περασμένο Σαββατοκύριακο.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης