Ενέργεια

Ενίσχυση 10 εκατ. λιρών από τη Scottish Power Energy Networks για τους πράσινους στόχους της Σκωτίας

Ενίσχυση 10 εκατ. λιρών από τη Scottish Power Energy Networks για τους πράσινους στόχους της Σκωτίας
Τέτοια έργα περιλαμβάνουν εκείνα που προωθούν τη θέρμανση χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τις μεταφορές χαμηλών εκπομπών άνθρακα ή την εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού της Σκωτίας για ένα πιο πράσινο μέλλον
Το ποσό των 10 εκατ. λιρών θα διατεθεί από τον διαχειριστή δικτύου μεταφοράς και διανομής ενέργειας Scottish Power Energy Networks για 21 συνολικά έργα στη Σκωτία.
Ειδικότερα, η χρηματοδότηση προέρχεται από Ταμείο Πράσινης Οικονομίας, το οποίο ιδρύθηκε το 2018 για να υποστηρίξει σχέδια που θα βοηθήσουν την κυβέρνηση της Σκωτίας να επιτύχει τους "πράσινους" στόχους της.
Τέτοια έργα περιλαμβάνουν εκείνα που προωθούν τη θέρμανση χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τις μεταφορές χαμηλών εκπομπών άνθρακα ή την εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού της Σκωτίας για ένα πιο πράσινο μέλλον.
Μεταξύ των 21 έργων περιλαμβάνονται τα προγράμματα ενοικίασης ηλεκτρονικών ποδηλάτων, τα φορτηγά ηλεκτρικών δεξαμενών, τα λεωφορεία με μηδενικές εκπομπές, ένα μικρό δίκτυο θέρμανσης και ο υδροηλεκτρικός σταθμός της κοινότητας, εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών, σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, τεχνολογία αποθήκευσης μπαταριών και φωτισμός LED σε ορισμένες κοινόχρηστες περιοχές, τη δημιουργία ενός κέντρου πληροφοριών για τους σπουδαστές, τις επιχειρήσεις και το κοινό για να μάθουν για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενεργειακή απόδοση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης