Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Μεγάλου: Φιλόδοξοι αλλά επιτεύξιμοι οι στόχοι της Πειραιώς για το 2019 - Χαντζηνικολάου: Δεν θα αλλάξει το Δ.Σ. λόγω πολιτικής αλλαγής

Μεγάλου: Φιλόδοξοι αλλά επιτεύξιμοι οι στόχοι της Πειραιώς για το 2019 - Χαντζηνικολάου: Δεν θα αλλάξει το Δ.Σ. λόγω πολιτικής αλλαγής
«Η εμπιστοσύνη επιστρέφει σταδιακά στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, γεγονός που αποδεικνύεται από την επιστροφή των καταθέσεων, τον μηδενισμό του ELA και την επιστροφή στις αγορές»
Οι στόχοι της Τράπεζας Πειραιώς για το 2019 είναι φιλόδοξοι αλλά επιτεύξιμοι, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου, από το βήμα της σημερινής γενικής συνέλευσης των μετόχων.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της τράπεζας Γιώργος Χαντζηνικολάου, σημείωσε ότι η γενική συνέλευση πραγματοποιείται  σε μια περίοδο σημαντικών εξελίξεων για τη χώρα, αλλά και την Τράπεζα Πειραιώς.
Ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Χαντζηνικολάου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιο, εν όψει της διαφαινόμενης πολιτικής αλλαγής.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο εξαγοράς του 26% που έχει στην κατοχή του το Ταμείο Χρηματοπισωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ο πρόεδρος της Πειραιώς τόνισε ότι αυτή η συζήτηση είναι πρόωρη, καθώς στόχος της τράπεζας είναι η ενίσχυση της κερδοφορίας της.

«Η εμπιστοσύνη επιστρέφει σταδιακά στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, γεγονός που αποδεικνύεται από την επιστροφή των καταθέσεων, τον μηδενισμό του ELA και την επιστροφή στις αγορές», τόνισε ο κ. Χαντζηνικολάου.
Σημείωσε ωστόσο ότι  «παραμένει σημαντική πρόκληση η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με το 2018 να έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες που διευκολύνθηκαν από τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου».
«Το 2018, η Τράπεζα Πειραιώς επέστρεψε στην κερδοφορία, ενώ στα μέσα Ιουλίου επέστρεψε και στις χρηματαγορές με την έκδοση ομολόγου Tier IΙ, ανοίγοντας για ολόκληρο τον κλάδο τον δρόμο της επιστροφής στις αγορές», σημείωσε ο πρόεδρος.
Και πρόσθεσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι έτοιμη να συνδράμει αποφασιστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ενισχυμένη κεφαλαιακά και σε όλα τα επίπεδα.
Ο κ. Μεγάλου χαρακτήρισε ορόσημο για την τράπεζα τη συμφωνία με την Intrump για τη διαχείριση NPLs, ύψους 27 δισ. ευρώ.
Ο CEO αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία της τράπεζας, τονίζοντας ότι το ενεργητικό διαμορφώνεται στα 63 δισ. ευρώ, οι καταθέσεις αυξήθηκαν στα 45 δισ. ευρώ, παρά την πώληση των θυγατρικών σε Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Αλβανία.
«Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια υποχώρησαν σε 27 δισ. το 2018 από 33 δισ. το 2017.
Οι στόχοι για τη μείωση των NPEs έναντι του SSM επιτεύχθηκαν», τόνισε ο CEO της τράπεζας.
Το κουπόνι του Coco's θα πληρωθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με τον X. Μεγάλου.
«Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποεπένδυσής μας τον Ιούνιο με την ολοκλήρωση της πώλησης της θυγατρικής μας στη Βουλγαρία.
Κινούμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για τους 30.000 μετόχους, τους 5.000.000 πελάτες μας και τους 12.000 εργαζομένους μας», υπογράμμισε ο κ. Μεγάλου.
Ο στόχος χορηγήσεων από την Τράπεζα Πειραιώς ανέρχεται στα 4 δισ το 2019 αλλά μπορεί να ξεπεραστεί, σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου.
Εξ αυτών, ποσό 1,2 δισ. ευρώ θα κατευθυνθεί σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ήδη στο α΄τρίμηνο του 2019 χορηγήθηκαν δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης