Πετρέλαιο

Novak: Η συνεδρίαση της G20 ίσως προσφέρει μεγαλύτερη σαφήνεια στους παραγωγούς πετρελαίου εντός και εκτός του ΟΠΕΚ

tags :
Novak: Η συνεδρίαση της G20 ίσως προσφέρει μεγαλύτερη σαφήνεια στους παραγωγούς πετρελαίου εντός και εκτός του ΟΠΕΚ
Ο Novak που αναμένεται να συναντήσει τον υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας στη σύνοδο της G20, δήλωσε ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία συζητούν ακόμα για τη συμφωνία του πετρελαίου
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Al. Novak δήλωσε σήμερα 28/6/2019 ότι ελπίζει πως η συνεδρίαση των κρατών της Ομάδας των 20 (G20) στην Ιαπωνία θα προσφέρει μεγαλύτερη σαφήνεια στους πετρελαιοπαραγωγούς εντός και εκτός του ΟΠΕΚ ενώ εξετάζουν την παράταση της συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής αργού πέραν του Ιουνίου.
Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας αναμένεται να συζητήσουν την εμπορική τους διαμάχη στη σύνοδο της G20. Η έκβαση της διαμάχης θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση για το πετρέλαιο.
«Η αγορά βρίσκεται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα φάση. Από τη μια πλευρά, φαίνεται να είναι ισορροπημένη σε ό,τι αφορά την προσφορά και τη ζήτηση. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν τόσες πολλές αβεβαιότητες», δήλωσε ο Novak . «Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια στη σύνοδο της G20 στην Οσάκα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι αναμένει οι πετρελαιοπαραγωγοί να λάβουν μια ισορροπημένη απόφαση για την προσφορά του αργού.
Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και χώρες εκτός του Οργανισμού, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ+ στην οποία ηγετική θέση έχουν η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, συνεδριάζουν στη Βιένη την επόμενη εβδομάδα για να αποφασίσουν εάν θα παρατείνουν ή θα προσαρμόσουν τη συμφωνία τους για την παραγωγή. Η συμφωνία, που βρίσκεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, λήγει μετά την 30η Ιουνίου.
Ο Novak που αναμένεται να συναντήσει τον υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας στη σύνοδο της G20, δήλωσε ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία συζητούν ακόμα για τη συμφωνία του πετρελαίου. «Περιμένουμε να ληφθούν ισορροπημένες αποφάσεις από τις χώρες του ΟΠΕΚ+, κάτι που θα βοηθούσε να παραμείνει ισορροπημένη η αγορά», δήλωσε.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vl. Poutin που αναμένεται να συναντηθεί με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μ.Salman στο περιθώριο της συνόδου της G20, έχει δηλώσει ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ+ έχει εξισορροπήσει την αγορά πετρελαίου.
Σε συνάντηση των χωρών BRICS, όπως είναι γνωστή η ομάδα που περιλαμβάνει τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και την Νότια Αφρική, ο Poutin πρότεινε συνομιλίες για μέτρα που θα οδηγούν σε «εναρμόνιση τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας και θα περιορίζουν την μεταβλητότητα των τιμών ενέργειας».
Η Κίνα και η Ινδία είναι από τις χώρες με τις μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου στον κόσμο, ενώ η Ρωσία, ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο εξαγωγέας πετρελαίου μετά τη Σαουδική Αραβία, προμηθεύει με πετρέλαιο και τα δύο αυτά κράτη.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης