Επικαιρότητα

Σενάρια πολέμου από Yeni Safak: Οι τουρκικοί πύραυλοι μπορούν να χτυπήσουν ακόμα και την Αθήνα

Σενάρια πολέμου από Yeni Safak: Οι τουρκικοί πύραυλοι μπορούν να χτυπήσουν ακόμα και την Αθήνα
Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας, επικαλούμενη στρατιωτικό αναλυτή, υποστηρίζει ότι η Άγκυρα έχει  τη δυνατότητα να πλήξει από την Σμύρνη ελληνικούς στόχους σε νησιά του Αιγαίου - ακόμα και στην Αθήνα
Σε νέο επίπεδο έχουν περάσει πλέον οι προσπάθειες της Τουρκίας να απαξιώσει και να υποβιβάσει την ελληνική κυβέρνηση, παρά τις διαδοχικές προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Αυτή τη φορά η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, επικαλούμενη τον στρατιωτικό αναλυτή, Turan Oguz, υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να «χτυπήσει» ακόμα και την... Αθήνα με... απλούς πυραύλους.
Η τουρκική εφημερίδα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι «ο ελληνικός στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας» υποστηρίζει ότι είναι δηλώσεις για «εσωτερική κατανάλωση» λόγω των εκλογών της 7ης Ιουλίου και περιγράφει αναλυτικά πως μπορεί να «χτυπήσει» την Ελλάδα.
O Oguz, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι  η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να πλήξει από την Σμύρνη ελληνικούς στόχους σε νησιά του Αιγαίου και στην Αθήνα με τους πυραύλους SOM and BORA που διαθέτει.
Μάλιστα, τονίζει ότι αυτό θα είναι η απάντηση στην Αθήνα εάν πειράξει την Άγκυρα
Κι όλα αυτά χωρίς ούτε έναν θάνατο Τούρκου στρατιώτη.
«Αν το σχέδιο δεν αποδώσει, τότε θα πάμε σε σενάρια πολέμου» τονίζει ο ίδιος.

Πως η Άγκυρα θα χτυπήσει την Ελλάδα

Περιγράφοντας τα βήματα πως η Άγκυρα θα χτυπήσει την Αθήνα, ο Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής λέει: «Πρώτα απ’ όλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βλήματα πυροβολικού και πυραύλους με βεληνεκές 120 χιλιομέτρων από τα σύνορά μας.
Όλες οι βάσεις τους στα νησιά και τα αεροδρόμιά τους είναι στο βεληνεκές των πιο απλών πυραύλων και βλημάτων που διαθέτουμε».
Επίσης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι με την χρήση βαλλιστικών πυραύλων μεγαλύτερου βεληνεκούς μπορούν να χτυπήσουν όποιο στόχο θέλουν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει την Ελλάδα χωρίς να μπει στον ελληνικό FIR με την εκτόξευση πυραύλων από τα μαχητικά τους με βεληνεκές πάνω από 280 χιλιόμετρα.
«Με άλλα λόγια με το σύστημα πυραύλων Bora, μπορούμε να χτυπήσουμε ακόμα και την Αθήνα» λέει ο Oguz.
Ωστόσο, ο ίδιος τονίζει ότι «εάν το σχέδιο δεν αποδώσει, τότε θα πάμε σε σενάρια πολέμου».
 


Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε -από τον Έβρο- σαφές μήνυμα στην Τουρκία για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.
«Σε αυτήν την εξαιρετικά σημαντική πολιτική συγκυρία, είναι σημαντικό να στέλνουμε στην απέναντι πλευρά ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης, επιθυμίας καλής γειτονίας, που πάντα όμως θα στηρίζονται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και στον σεβασμό των απαράβατων κανόνων καλής γειτονίας.
Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στα σύνορά μας, το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τους στρατιώτες μας, οι οποίοι έρχονται και υπηρετούν εδώ τη στρατιωτική τους θητεία, σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό για τα εθνικά συμφέροντα σημείο» είπε.
Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο 1ο επιτηρητικό φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου, στα σύνορα με την Τουρκία, από τον διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού, Χαράλαμπο Λαλούση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης