Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ENTSO-E εξελέγη ο πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ENTSO-E εξελέγη ο πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης
Η συμμετοχή του κ. Μανουσάκη στο ΔΣ είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς ενισχύει την εκπροσώπηση των Διαχειριστών των Βαλκανικών χωρών στον ευρωπαϊκό θεσμικό τους φορέα
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διαχειριστών Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ENTSO-E) εξελέγη ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, στην ψηφοφορία που διεξήχθη κατά τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου της 27ης Ιουνίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.
Είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται Έλληνας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ENTSO-E, το βασικό εκτελεστικό όργανο του Συνδέσμου που αντιπροσωπεύει 43 Διαχειριστές Συστημάτων Μεταφοράς από 36 χώρες της Ευρώπης. Η συμμετοχή του κ. Μανουσάκη στο ΔΣ είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς ενισχύει την εκπροσώπηση των Διαχειριστών των Βαλκανικών χωρών στον ευρωπαϊκό θεσμικό τους φορέα, σε μία περίοδο σημαντικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Όπως δήλωσε ο κ. Μανουσάκης, «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα να εκπροσωπώ τον ΑΔΜΗΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ENTSO-E, το οποίο έχει την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού του Συνδέσμου. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους συναδέλφους μου για την προώθηση της ατζέντας του Συνδέσμου που φέτος κλείνει δέκα χρόνια ζωής. Η στρατηγική στόχευση επικεντρώνεται στην εφαρμογή των στόχων του Clean Energy Package, στην εμβάθυνση της περιφερειακής συνεργασίας, στην ολοκλήρωση του Common Grid Model, και στον ψηφιακό μετασχηματισμό των Διαχειριστών».
Σημειώνεται ότι ο ENTSO-E θεσμοθετήθηκε το 2009 με το ευρωπαϊκό τρίτο ενεργειακό πακέτο και έχει ως αποστολή τη ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς ενέργειας της Ευρώπης και την βέλτιστη λειτουργία της. Ο Σύνδεσμος συνδιαλέγεται με ευρωπαϊκούς θεσμούς όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΑCER (ο Σύνδεσμος των Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας) και υλοποιεί δράσεις όπως είναι η έκδοση πολιτικών θέσεων, ο σχεδιασμός  και η υλοποίηση Κωδίκων, η ανάπτυξη πανευρωπαϊκών πλάνων ανάπτυξης των Δικτύων, η σύνταξη μελετών σχετικά με την επάρκεια του Συστήματος και ο συντονισμός σε ερευνητικά προγράμματα για την προώθηση της Έρευνας και Καινοτομίας (R&D).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης