Επιχειρήσεις

Capital Link: Τιμητική Διάκριση στους Μ. Πολιτοπούλου Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της NN Hellas & “The Hellenic Initiative” (THI)

tags :
Capital Link: Τιμητική Διάκριση στους Μ. Πολιτοπούλου  Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της NN Hellas & “The Hellenic Initiative” (THI)
Στο πλαίσιο του 9ου Ετήσιου Συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης«Επενδύσεις, Εξωστρέφεια & Κοινωνική Υπευθυνότητα: Πυλώνες για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη»
Με συμμετοχή 40 εταιριών, 47 διακεκριμένων ομιλητών και μεγάλη προσέλευση κοινού, το “9ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link με τίτλο «Επενδύσεις, Εξωστρέφεια & Κοινωνική Υπευθυνότητα: Πυλώνες για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» & Έκθεση Έργου Φορέων”, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα την Τρίτη 25 Ιουνίου, 2019 στο Hilton Athens Hotel, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
Το Συνέδριο ανέδειξε ότι η ανάπτυξη και η ευημερία, είναι άμεσα συνδεδεμένες με την επιτυχημένη πορεία των επιχειρήσεων από την οποία εξαρτάται η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.  
Τα Συνέδριο έκλεισε τις εργασίες του με την επίσημη τελετή απονομής των βραβείων “2019 Capital Link CSR Leadership Awards”.
Τα «Capital Link CSR Leadership Awards» δίνονται κάθε χρόνο σε μία ή και περισσότερες προσωπικότητες/εταιρείες/οργανισμούς, για την εξαιρετική κοινωνική προσφορά τους και για τη συμβολή τους στην ανύψωση της Ελλάδος, της επιχειρηματικότητας και  του Ελληνικού Πολιτισμού παγκοσμίως.
Οι βραβευθέντες των προηγούμενων ετών ήταν οι κκ:  John Calamos, Founder, Chairman & Global CIO of Calamos Investments, John Catsimatides, Chairman & CEO of Red Apple Group, Nicholas Logothetis, Co-Founder & Chairman of the Board of “The Concordia Summit”, Nikos Mouyiaris, Founder & CEO of Mana Products Inc, Dean Metropoulos, Chairman of Metropoulos & Company,  Gregorios Stergioulis, CEO of Hellenic Petroleum S.A.,  Michael Tsamaz, Chairman & CEO, OTE Group, Christos Harpantidis, Chairman & Managing Director of Papastratos,  Theodore Kyriakou, Chairman, Antenna Group.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Φέτος το Διεθνές και το Ελληνικό βραβείο «2019 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD» απένειμε η κα. Νέλλη Παπαχελά, Αντιδήμαρχος Εμπορίου, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Αθηναίων, μετά από σύντομη ομιλία της.
Η Αντιδήμαρχος Αθηναίων κα Νέλλη Παπαχελά επισήμανε: «Η στήριξη και συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στις πολιτικές του Δήμου Αθηναίων, εκτός από την έμπρακτη απόδειξη της σημασίας της κοινωνικής υπευθυνότητας,  φανερώνει και την αξία του παράγοντα «ήθος» στην επιχειρηματικότητα. Όχι μόνο εξαιτίας της ανάδειξης της ευαισθησίας του (κάτι του οποίου η αναφορά ίσως έχει γίνει πλέον στερεότυπο), αλλά και εξαιτίας αυτού που πολύ εύστοχα ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο καθηγητής κος Θεοδόσης Τάσιος, ότι, δηλαδή, «το ήθος γεννά πλούτο».    
Οι ελληνικές επιχειρήσεις, τα τελευταία δέκα χρόνια, δοκιμάστηκαν το ίδιο όπως και το σύνολο της κοινωνίας, με σημαντικές συνέπειες για τους ιδιοκτήτες τους αλλά και τους εργαζομένους. Πολλές από αυτές δεν κατάφεραν να επιβιώσουν, άλλες χρειάστηκε να στραφούν προς το εξωτερικό αναζητώντας νέες προοπτικές. Όσες το κατόρθωσαν, ίσως να είναι και οι πιο τυχερές, επιβιώνοντας έτσι, προς όφελος όλων, και των εργαζομένων τους.
Η αλήθεια όμως είναι ότι χωρίς επιχειρήσεις, δε μπορεί να υπάρξει και εταιρική κοινωνική ευθύνη, και δε μπορεί να υπάρξει βοήθεια  προς αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη.
Η Αθήνα θα ήταν σε πολύ δυσχερέστερη θέση αν οι επιχειρήσεις που τη συνέδραμαν δεν είχαν κατορθώσει να επιβιώσουν και να τη βοηθούν.»
Το Ελληνικό “2019 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD” απονεμήθηκε φέτος στην κα. Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της NN Hellas, ως αναγνώριση της συμβολής της στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς, στην ενίσχυση της κοινωνικής ευημερίας και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Παραλαμβάνοντας το ελληνικό βραβείο “Capital Link CSR Leadership Award”, η  κα. Πολιτοπούλου δήλωσε:
«Η συγκεκριμένη βράβευση είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα. Δεν αποτελεί προσωπική επιτυχία, αλλά ανήκει σε όλους μας στην ΝΝ Ηellas, που μοιραζόμαστε κοινό όραμα και αξίες. Η υλοποίηση προγραμμάτων, όπως το “Ideas that Change Us”, οι δράσεις που οργανώνουμε με το Junior Achievement Greece, η Χρυσή Χορηγία της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, καθώς οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες στήριξης, αποδεικνύουν την έμπρακτη προσφορά μας στην κοινωνία και την έμφαση που δίνουμε στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Είμαι πολύ υπερήφανη που καταφέραμε να κάνουμε βίωμα τις αξίες μας «Νοιαζόμαστε, Είμαστε ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε», υλοποιώντας παράλληλα μία ολιστική προσέγγιση υπευθυνότητας στην επιχειρηματική μας λειτουργία».

Το Διεθνές “2019 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD” απονεμήθηκε φέτος στο “The Hellenic Initiative” (THI), ως αναγνώριση του έργου του και της σημαντικής συνεισφοράς του στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας καθώς και τη στήριξη της κοινωνίας.

Το βραβείο εκ μέρους του THI, παρέλαβε ο κ. Jeremy Downward, μέλος του Δ.Σ. του THI και Executive Director, Aristeus Financial Services Ltd, τον οποίο προλόγισε ο κ. Peter Poulos, Executive Director, THI.
Ο κ. Peter Poulos, Executive Director, THI, τόνισε ότι:
«Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου και όλων μας στην THI σας ευχαριστώ όλους, και ειδικότερα το Νίκο και την Όλγα Μπορνόζη, που βρίσκονται στο πλευρό μας από την πρώτη μέρα αυτής της προσπάθειας. Όλα ξεκίνησαν σε μια συνάντηση με τον πρόεδρο Clinton και εξέχοντα μέλη της ελληνικής διασποράς, οι οποίοι θέλησαν να βοηθήσουν τη χώρα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Σήμερα, έχουμε επενδύσει 15 εκατομμύρια ευρώ στη χώρα.»

Ο κ. Jeremy Downward, μέλος του Δ.Σ. του THI και Executive Director, Aristeus Financial Services Ltd., τόνισε ότι:
«Αξιότιμοι καλεσμένοι, κυρίες και κύριοι. Το βραβείο αυτό της Capital Link με τιμά ιδιαίτερα, ιδίως σκεπτόμενος τα τιμώμενα πρόσωπα που προηγήθηκαν. Το σύνθημα μας όταν ξεκινήσαμε ήταν το εξής: ‘Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εμείς, τότε ποιος;’ Μέσω της διεθνούς μας παρουσίας φέραμε κοντά την ελληνική διασπορά και τους φιλέλληνες όπως εγώ όπως ποτέ στο παρελθόν. Είμαστε ενεργοί τόσο με άμεσες φιλανθρωπικές δράσεις όσο και στηρίζοντας την οικονομική ανάπτυξη χάρη στο άνοιγμα θέσεων πρακτικής εργασίας και τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους τοπικούς μας εταίρους, στην Ελλάδα και την Κύπρο, για τις προσπάθειες τους σε πείσμα των αντιξοοτήτων».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης