Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Γαλλία: Το κύμα καύσωνα εκτοξεύει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας

Γαλλία: Το κύμα καύσωνα εκτοξεύει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας

Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνει τη Γαλλία κατά πάνω από 500 μεγαβάτ για κάθε ένα βαθμό ανόδου της θερμοκρασίας πάνω από το εποχιακό επίπεδο

Η γαλλική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε την Πέμπτη 27/6/2019 σε 59,4 gigawatts (GW) από 1040 GMT, αγγίζοντας το θερινό ρεκόρ 59,5 GW που παρατηρήθηκε πριν από δύο χρόνια, καθώς το κύμα καύσωνα που πλήττει τη Γαλλία και τη δυτική Ευρώπη αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας για ψύξη, ανακοίνωσε η RTE.
Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της RTE η κατανάλωση ενέργειας ήταν 10% υψηλότερη από την κανονική για αυτήν την περίοδο του έτους καθώς οι καταναλωτές ενεργοποιούν ανεμιστήρες και αιρκοντίσιον σε πλήρη ισχύ εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.
Η ζήτηση αναμένεται να μειωθεί την Παρασκευή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.
Αυξημένες θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί σε ολόκληρη τη Γαλλία αυτή την εβδομάδα, με την Πέμπτη και την Παρασκευή να καταγράφουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες του Ιουνίου, και σύμφωνα με προβλέψεις αναμένονται θερμοκρασίες άνω των 8 βαθμών Κελσίου πάνω από τις κανονικές για την εποχή.
Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνει τη Γαλλία κατά πάνω από 500 μεγαβάτ για κάθε ένα βαθμό ανόδου της θερμοκρασίας πάνω από το εποχιακό επίπεδο.
Από την πλευρά της προσφοράς, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τις γαλλικές πυρηνικές, υδροηλεκτρικές, ηλιακές και αιολικές πηγές καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τη ζήτηση με απόδοση άνω των 63 GW, αφήνοντας τη Γαλλία καθαρό εξαγωγέα ενέργειας καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της RTE.
Η καταγραφή της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας το χειμώνα - η οποία είναι πολύ υψηλότερη επειδή περίπου το ένα τρίτο των γαλλικών σπιτιών χρησιμοποιεί ηλεκτρική θέρμανση - ήταν 102 GW.
Η Γαλλία συνήθως συντηρεί το πυρηνικό της στόλο την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, όταν η ζήτηση ισχύος είναι σχετικά χαμηλότερη.
Η EDF, η οποία εκμεταλλεύεται τους 58 πυρηνικούς αντιδραστήρες της Γαλλίας που αντιπροσωπεύει πάνω από το 75% των αναγκών της στην ηλεκτρική ενέργεια, δήλωσε ότι το σημερινό κύμα καύσωνα δεν θα επηρεάσει την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας.
Η επιχείρηση έπρεπε να περιορίσει την παραγωγή σε ορισμένους αντιδραστήρες πέρυσι κατά τη διάρκεια ενός παρατεταμένου καύσωνα, καθώς οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί περιορίζουν τον όγκο του νερού ψύξης που μπορούν να αντλούν οι πυρηνικοί αντιδραστήρες από ποτάμια και πόσο ζεστό νερό μπορούν να απελευθερώσουν κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης