Ενέργεια

Ηνωμένο Βασίλειο: «Περνάει» νόμο για μηδενικές εκπομπές CO2 ως το 2050 - Η επόμενη μέρα

Ηνωμένο Βασίλειο: «Περνάει» νόμο για μηδενικές εκπομπές CO2 ως το 2050 - Η επόμενη μέρα
Ο μηδενικός στόχος του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2050 προτάθηκε από την επιτροπή κλιματικών αλλαγών, ανεξάρτητο συμβουλευτικό φορέα του Ηνωμένου Βασιλείου, στις 2 Μαΐου
Την ψήφιση νόμου που δεσμεύει τον στόχο των καθαρών μηδενικών εκπομπών CO2 μέχρι το 2050, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ειδικότερα, ο στόχος αποσκοπεί στις μηδενικές εκπομπές διοξειδίου ως το 2050 σε σύγκριση με τον προηγούμενο στόχο τουλάχιστον κατά 80% μείωση από τα επίπεδα του 1990.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας και Καθαρής Ανάπτυξης Chris Skidmore, υπογράμμισε πως: «Σήμερα οδηγούμε τον κόσμο να γίνει η πρώτη μεγάλη οικονομία που θα περάσει νέους νόμους για τη μείωση των εκπομπών στο καθαρό μηδέν μέχρι το 2050».
Ο μηδενικός στόχος του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2050 προτάθηκε από την επιτροπή κλιματικών αλλαγών, ανεξάρτητο συμβουλευτικό φορέα του Ηνωμένου Βασιλείου, στις 2 Μαΐου.
Παράλληλα με τη μείωση της δραστηριότητας έντασης άνθρακα, η χώρα θα χρειαστεί επίσης να αντισταθμίσει κάθε εκπομπή από συστήματα όπως η φύτευση δέντρων ή η χρήση τεχνολογίας όπως η δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης