Τελευταία Νέα

Πρόσθετη χωρητικότητα 200 GW ως το 2030 για την υπεράκτια αιολική ενέργεια, σύμφωνα με έκθεση της GWEC

Πρόσθετη χωρητικότητα 200 GW ως το 2030 για την υπεράκτια αιολική ενέργεια, σύμφωνα με έκθεση της GWEC
Για πρώτη φορά, η Κίνα ήταν η μεγαλύτερη αγορά offshore το 2018 με βάση νέες εγκαταστάσεις, ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία
Κατά 21% έχει αυξηθεί από το 2013 ο τομέας της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, με την παγκόσμια χωρητικότητα να ανέρχεται στα 23 GW, σύμφωνα με έκθεση της GWEC Market Intelligence.
Όπως αναφέρει, ως το 2030 ο τομέας αναμένεται να εγκαταστήσει πρόσθετη χωρητικότητα 200 GW, με τις ασιατικές υπεράκτιες αγορές ανεμογεννητριών, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, αναμένεται να καταστούν η μεγαλύτερη παράκτια περιοχή σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC) ξεκίνησε την πρώτη έκδοση της Παγκόσμιας Έκθεσης Αιολικής Υπεράκτιας, η οποία παρέχει μια ολοκληρωμένη ανάλυση των προοπτικών της παγκόσμιας αιολικής αγοράς αιολικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων πρόβλεψης, της ανάλυσης σε επίπεδο αγοράς και της επανεξέτασης των προσπαθειών για μείωση του κόστους.
Περισσότερα από 4 GW νέας χωρητικότητας εγκαταστάθηκαν κάθε χρόνο το 2017 και το 2018, που αποτελούν το 8% των συνολικών νέων εγκαταστάσεων κατά τα δύο έτη. Για πρώτη φορά, η Κίνα ήταν η μεγαλύτερη αγορά offshore το 2018 με βάση νέες εγκαταστάσεις, ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.
Ο Karin Ohlenforst, Διευθυντής της Intelligence Market στο GWEC, δήλωσε: "Είμαστε σε θέση να φτάσουμε σε μια πραγματικά παγκόσμια υπεράκτια αιολική βιομηχανία. Με βάση τους κυβερνητικούς στόχους, τα αποτελέσματα των δημοπρασιών και τα δεδομένα αγωγών αναμένουμε να δούμε 190 GW νέας χωρητικότητας να εγκατασταθούν μέχρι το 2030, αλλά αυτό δεν αντιπροσωπεύει το πλήρες δυναμικό της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Πολλές νέες χώρες προετοιμάζονται να ενταχθούν στην αιολική επανάσταση, ενώ ο πλωτός αιολικός τομέας αντιπροσωπεύει μια τεχνολογική εξέλιξη που αλλάζει το παιχνίδι και μπορεί να προσθέσει ακόμα μεγαλύτερους όγκους στα επόμενα χρόνια. "

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης