Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

ΚΑΠΕ:«INSHIP - Θερμικά Ηλιακά Συστήματα για Βιομηχανικές Διεργασίες»

tags :
ΚΑΠΕ:«INSHIP - Θερμικά Ηλιακά Συστήματα για Βιομηχανικές Διεργασίες»
Στο πλαίσιο του INSHIP, το ΚΑΠΕ διοργανώνει Συνάντηση Εργασίας (workshop) με θέμα «INSHIP - Θερμικά Ηλιακά Συστήματα για Βιομηχανικές Διεργασίες», την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019
Το 32% της παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας καταναλώνεται από τις βιομηχανίες, το 74% του οποίου είναι θερμότητα.
Παρά το γεγονός ότι η παραγωγή θερμικής ενέργειας για βιομηχανικές διεργασίες αναγνωρίζεται ως η εφαρμογή με τις μεγαλύτερες δυνατότητες στις ηλιακές εφαρμογές θέρμανσης και ψύξης, η Ηλιακή Θερμότητα για Βιομηχανικές Διεργασίες (Solar Heat for Industrial Processes - INSHIP) εξακολουθεί να παρουσιάζει ένα μέτριο μερίδιο, περίπου 0,3% της συνολικής εγκατεστημένης ηλιακής ισχύος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “INSHIP - Integrating National Research Agendas on Solar Heat for Industrial Processes” έχει ως στόχο την προώθηση της τεχνολογίας των Θερμικών Ηλιακών για Βιομηχανικές Διεργασίες και τη θέσπιση κατάλληλων εθνικών στρατηγικών.
Στο πλαίσιο του INSHIP, το ΚΑΠΕ διοργανώνει Συνάντηση Εργασίας (workshop) με θέμα «INSHIP - Θερμικά Ηλιακά Συστήματα για Βιομηχανικές Διεργασίες», την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 (2μ.μ. έως 5 μ.μ.), στο ξενοδοχείο Holiday Inn (40,2 χλμ Αττικής Οδού μεταξύ των εξόδων 17 & 18, Παιανία, 19002, Αθήνα).
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν -μεταξύ άλλων - η υφιστάμενη κατάσταση στον τομέα των Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων για Βιομηχανικές Διεργασίες στην Ελλάδα, οι ερευνητικές δράσεις για τη βελτίωση της τεχνολογίας, οι δυνατότητες χρηματοδότησης και οι απαιτούμενες δεξιότητες για την εγκατάσταση σχετικών εφαρμογών στην Ελλάδα, καθώς και οι εθνικές και Ευρωπαϊκές στρατηγικές και προοπτικές για τη συγκεκριμένη τεχνολογία.  
Η Συνάντηση Εργασίας απευθύνεται σε μελετητές και εγκαταστάτες θερμικών ηλιακών συστημάτων, καθώς και στους ενδιαφερόμενους ειδικούς σε θέματα ενέργειας, επενδύσεων, θέσπισης στρατηγικών και χρήσης ΑΠΕ από τον τεχνικό, επιστημονικό, βιομηχανικό, ακαδημαϊκό και επαγγελματικό χώρο. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (ΕΒΗΕ), και θα ακολουθήσει η Γενική Συνέλευση της ΕΒΗΕ.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται προεγγραφή στη διεύθυνση https://forms.gle/rJ2U34tFvYicipTD7 . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Περισσότερες πληροφορίες : http://www.cres.gr/cres/index.html


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης