Επικαιρότητα

Συμφωνία Τουρκίας - Τουρκοκυπρίων: Παρακολούθηση των σκαφών εξερεύνησης από τρίτες χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο

Συμφωνία Τουρκίας - Τουρκοκυπρίων: Παρακολούθηση των σκαφών εξερεύνησης από τρίτες χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο
Τουρκία και Ψευδοκράτος υπέγραψαν πρωτόκολλο για την παρακολούθηση των σκαφών εξερεύνησης από τρίτες χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο
Αποφασισμένη να μην συμμορφωθεί με τις εκκλήσεις τόσο της ΕΕ όσο και της Ελλάδας και της Κύπρου να τηρήσει το διεθνές δίκαιο εμφανίζεται η Άγκυρα, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις για λήψη «στοχευμένων μέτρων».
Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί για ίδιον όφελος το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου με το πρόσχημα ότι έχουν δικαιώματα σε αυτό και οι Τουρκοκύπριοι.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συμφωνία της Άγκυρας με το Ψευδοκράτος για παρακολούθηση των εργασιών εξερεύνησης από τρίτες χώρες.
Την εν λόγω συμφωνία αποκάλυψε σήμερα (26/6/2019) ο γνωστός Τούρκος αντιφρονών δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt, ο οποίος με έγγραφα που ανήρτησε στο twitter αναφέρει «Η τουρκική ακτοφυλακή διευρύνει τη συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους σε θέματα πληροφοριών, επικοινωνίας και πολλά άλλα.
Το πρωτόκολλο αναφέρει ρητά την παρακολούθηση σκαφών εξερεύνησης πετρελαίου / αερίου από τρίτες χώρες που πραγματοποιούν έρευνες χωρίς άδεια στην ανοικτή θάλασσας (της Ανατολικής Μεσογείου)».




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης