Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Total: H τεχνογνωσία θα μειώσει το κόστος για το ρωσικό Arctic LNG 2 - Φθηνότερο από το Yamal

Total: H τεχνογνωσία θα μειώσει το κόστος για το ρωσικό Arctic LNG 2 - Φθηνότερο από το Yamal
Η Novatek εκτιμά ότι το έργο θα κοστίσει 20 έως 21 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το εργοστάσιο Yamal, που λειτουργεί από το Δεκέμβριο του 2017, κόστισε 27 δισεκατομμύρια δολάρια
Το ρωσικό έργο Arctic LNG-2 θα είναι περίπου κατά το ένα τρίτο φθηνότερο από το Yamal LNG, χάρη στην τεχνολογία που κατασκευάστηκε από την ιταλική Saipem της Ιταλίας, ανακοίνωσε η Total, την Τρίτη 25/6/2019.
Ο Arnaud Le Foll, επικεφαλής της Total στη Ρωσία, δήλωσε ότι η Saipem δημιούργησε τις λεγόμενες πλατφόρμες δομών βασισμένες σε βαρύτητα (GBS) για την υγροποίηση αερίων για το εργοστάσιο της Αρκτικής. Οι πλατφόρμες GBS έχουν χρησιμοποιηθεί συχνά σε έργα της Βόρειας Θάλασσας   αλλά όχι στη Ρωσία.
"Θα υπάρξουν τρεις τέτοιες δομές", δήλωσε ο Le Foll στο Reuters στο περιθώριο ενός συνεδρίου στην Αγία Πετρούπολη. "Χτίζονται στο Murmansk από το ναυπηγείο της Novatek, που είναι συμβεβλημένο με την (Ιταλία) Saipem."
Η ρωσική εταιρεία παραγωγής  φυσικού αερίου Novatek κατέχει ποσοστό 70% στο έργο της Αρκτικής, ενώ η Total και οι κινεζικές  CNPC και CNOOC κατέχουν το 10%.
Οι πλατφόρμες GBS θα βρίσκονται κοντά στην ακτή του Αρκτικού Ωκεανού και θα συγκρατούνται στον πυθμένα με στραγγαλιστικά πηνία.
Η Novatek εκτιμά ότι το έργο θα κοστίσει 20 έως 21 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το εργοστάσιο Yamal, που λειτουργεί από το Δεκέμβριο του 2017, κόστισε 27 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το εργοστάσιο στην αρκτική χερσόνησο Gydan πρόκειται να αρχίσει να λειτουργεί το 2022-2023, με συνολική ετήσια δυναμικότητα 19,8 εκατομμυρίων τόνων LNG, η μεγαλύτερη μονάδα στη Ρωσία.
Η Novatek και η Total συμμετέχουν επίσης στην κοινοπραξία που δημιούργησε το
Yamal.
"Στοχεύουμε στο έργο που θα είναι πιο οικονομικό από 20% έως 30% σε σύγκριση με το Yamal", δήλωσε ο Le Foll, όταν ρωτήθηκε πώς οι τεχνολογίες GBS θα επηρεάσουν το κόστος του Arctic LNG-2.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης