Ενέργεια

Π. Σκουρλέτης: Η ΝΔ «διογκώνει» τα προβλήματα της ΔΕΗ

Π. Σκουρλέτης: Η ΝΔ «διογκώνει» τα προβλήματα της ΔΕΗ
Αυτό που έχει ανάγκη η ΔΕΗ είναι από ένα στρατηγικό σχέδιο ώστε το μερίδιο της αγοράς που κατέχει να μπορεί να το κατέχει και τα επόμενα χρόνια δήλωσε ο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
Επικίνδυνες αοριστίες χαρακτηρίζει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης τις εξαγγελίες της ΝΔ για την οικονομία ενώ εκτεταμένη αναφορά έκανε στο θέμα της ΔΕΗ υποστηρίζοντας ότι από την Αξιωματική Αντιπολίτευση διογκώνονται τα υπαρκτά προβλήματα.
Εξηγεί ακόμη: "επιχειρείται να προωθηθεί ένα άλλο σχέδιο, που σχετίζεται με την δική της προσπάθεια, εάν βρεθεί στην κυβέρνηση, να βάλει μέσα στο παιχνίδι των πωλήσεων υδροηλεκτρικές μονάδες που είναι τα λεγόμενα "φιλέτα" της ΔΕΗ και τα πιο κερδοφόρα.
Αυτή την στόχευση δεν την έκρυψε, το είπε πριν από λίγες ημέρες, ενώ εμμένει στην υπόθεση της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης σε μια στιγμή που δεν υπάρχει ανάγκη. Σήμερα η αγορά ενέργειας έχει ιδιώτες παίκτες, έχει, ως προς την παραγωγή και την εμπορία, απελευθερωθεί.
Αυτό που έχει ανάγκη η ΔΕΗ είναι από ένα στρατηγικό σχέδιο ώστε το μερίδιο της αγοράς που κατέχει να μπορεί να το κατέχει και τα επόμενα χρόνια και να είναι μια ευθέως ανταγωνιστική επιχείρηση και όχι αποκλεισμένη από διάφορες δραστηριότητες, όπως το έκαναν μέχρι τώρα, όπως με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το πιο κερδοφόρο κομμάτι της αγοράς».

Για την οικονομία

«Από τη Νέα Δημοκρατία γίνεται μια προσπάθεια να δοθούν όσο το δυνατόν λιγότερο συγκεκριμένες απαντήσεις.
Τα τελευταία 24ωρα όλα πλέον παραπέμπονται σε ένα απροσδιόριστο μέλλον λέγοντας ότι το μεν ‘19 δεν θα αλλάξουμε τίποτα, ως προϋπόθεση για να αλλάξουμε θα πρέπει να προηγηθούν -τα λέει η Νέα Δημοκρατία αυτά- κάποιες μεταρρυθμίσεις, χωρίς να λένε ποιες είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις και βγαίνουν και οι "λαγοί", όπως ο κύριος Θεοχάρης, που λέει ότι το ΔΝΤ είναι ο φυσικός σύμμαχος της ελληνικής κυβέρνησης και ότι θα επιστρέψουμε και το "μαξιλαράκι" των 32 - 33 δισεκατομμυρίων, δηλαδή αυτό που ουσιαστικά έχει χτίσει την αξιοπιστία της χώρας έναντι των αγορών.
Ε, όλα αυτά, το λιγότερο, είναι επικίνδυνα» δήλωσε στο ραδιοσταθμό 'Αλφα 9,89.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης