Τεράστια οικονομική ενίσχυση 127,5 εκατ. δολ. για την αιολική ενέργεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Τεράστια οικονομική ενίσχυση 127,5 εκατ. δολ. για την αιολική ενέργεια του Ηνωμένου Βασιλείου
Η έναρξη του πρώτου πιλοτικού προγράμματος αναμένεται τον Σεπτέμβριο
Το ποσό των 127,5 εκατ. δολ. θα λάβει η η βιομηχανία αιολικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, σε ένα χρονικό ορίζοντα 10 ετών.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα αναμένεται να υποστηρίξει πάνω από 650 εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου να αποκτήσουν πρόσβαση στην εγχώρια αιολική αγορά αιολικής ενέργειας, καθώς και να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για να εισέλθουν σε μια παγκόσμια αγορά.
Παράλληλα, μέχρι το 2030 θα εγκατασταθούν τουλάχιστον 30 GW αιολικής ενέργειας, δημιουργώντας το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Επί του παρόντος, 8 GW υπεράκτιων αιολικών έργων λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το πρόγραμμα θα ενισχύσει επίσης την ικανότητα των εταιρειών της Βρετανίας να εξάγουν προϊόντα και υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο και να βοηθήσουν εταιρείες άλλων τομέων να εισέλθουν στην υπεράκτια αλυσίδα ανεφοδιασμού. Επιπλέον, οι εταιρείες θα υποστηριχθούν για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών για την κάλυψη συγκεκριμένων βιομηχανικών απαιτήσεων.
Οι εταιρείες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα στο συνέδριο Global Offshore Wind 2019 στο Λονδίνο στις 25-26 Ιουνίου.
Η έναρξη του πρώτου πιλοτικού προγράμματος αναμένεται τον Σεπτέμβριο, με νέα προγράμματα που θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης